I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Sibirska avantura: Zrenjaninci osvojli Bajkal! (VIDEO)

U prvom javljanju iz Rusije , Ilija Jovanov i Bogdan Jonjev, opisali su nam put kroz Evropu, nezgodnu situaciju na ruskoj granici, saobraćajne nevolje na putu za Vladimir, lepote grada Nižnjeg Novgoroda. Sada nam se javljaju sa mesta zbog kojeg je sve i počelo, sa jezera koje ima površinu 31.500 kvadratnih kilometara u koje se uliva 336 reka. Zrenjaninci su stigli na Bajkalsko jezero.

Nakon Kazanja, iz kojeg su nam se poslednji put javili, Ilija i Bogdan su posetili gradove Tjumenj i Omsk.

– U Tjumenju smo videli prelepi deo centra grada koje je u potpunosti u cveću i pretvoren je u ogromno dečije igralište. Tamo smo se našli oko jedan, pola dva popodne po radnom danu, ali uprkos tome bilo je puno ljudi sa decom.

PerSu marketi

– Dalje smo nastavili putem grada Omska, koji smo nažalost zbog ograničenosti od 30 dana boravka u Rusiji mogli da obiđemo samo tokom jednog popodneva, ali smo zato imali neverovatnu sreću. U Omsku je najbitnije videti reku Irtiš, koja je opevana u mnogim narodnim pesmama o pogibiji junaka Jamaka Timofejeviča koji je pripojio Sibir Rusiji. U tim pesmama se uvek spominje da se ne zna da li je poginuo od protivnika ili od nevremena. Mi smo snimili nevreme koje se približava, zalazak sunca, jednu zaista divnu scenu – prenosi nam utiske Ilija Jovanov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na daljem putu ka Novosibirsku pojavio se tehnički problem zbog kojeg su promašili put i koštao ih je mnogo vremena.

– Navigacija nas je odvela iz grada, ne na obilaznicu i magistralni put, već na neki lokalni put dug 35 kilometara koji je bio nemoguć za vožnju. Išli smo brzinom od 15-20 kilometara na sat, auto je skakao i bilo je veoma teško. Pao je mrak, taj put nas je veoma umorio i izgubili smo dosta vremena. Odlučili smo da Novosibirsk potpuno obiđemo pošto ćemo u njemo provesti jedan ceo dan u povratku – dodaje Ilija Jovanov.

Golf se fantastično snalazi u sibirskim prostranstvima, ne postoje nikakvi problemi sa njim, prešli smo 7280 kilometara i blizu smo cilja, dodaju dvojica avanturista.

-Sve teče po planu. U romantičnom gradu Irkutsku prenoćili smo tri noći. Kako smo i zamišljali, grad je prelep i sigurno će biti najviše snimaka sa ovog mesta. Nakon više od 8900 predjenih kilometara cilj je ostvaren, stigli smo do Bajkalskog jezera. Sledi uživanje u lepoti ovog jezera, a zatim nas čeka povratak u Srbiju, uz obilazak onih sibirskih gradova koje smo propustili u dolasku – zaključuje Ilija Jovanov.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh