I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dan belog štapa: Šetnja slepih i slabovidih lica do Trga slobode

Međunarodni dan belog štapa u Zrenjaninu je obeležen drugačije u odnosu na prethodne godine. Ovaj dan ranije se isključivo obeležavao u prostorijama Međuopštinskog saveza slepih i slabovidih, a ove godine su članovi izašli u javnost. Šetnjom od prostorija Saveza u Miletićevoj ulici do Trga slobode, slepa i slabovida lica na simboličan način ukazala su na značaj ovog dana.

Podršku im je, učestvujući u šetnji, pružio Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

„Danas smo završili jednu šetnju, od udruženja do Gradske kuće, kako bi se tokom iste upoznali sa problemima slepih i slabovidih lica. Predsednik Međuopštinskog saveza slepih i slabovidih lica nam je ukazao na probleme sa kojima se suočavaju tokom šetnji, kako bi grad bio što bolje upoznat. Grad mora da sarađuje, kako bi omogućio svima da mogu bezbedno da koriste ulice i objekte. Cilj da svi imaju bolje uslove za život, a grad će pomoći. Prilikom šetnje smo posmatrali reakcije sugrađana, i spremnost da pomognu. Pozivam sve sugrađane da u budućnosti pomognu slepim licima na ulici, pogotovo prilikom savladavanja prepreka, kojih ima i u glavnoj ulici. Molba i apel svim Zrenjanincima, da vodimo računa o svim našim građanima.“- naglasio je Santovac.

PerSu marketi

Prvi put ovaj dan obeležavaju šetnjom

„Ovo je jedan od dana u godini, kada pokušavamo da aktiviramo što više članstva, da učestvuju u ovim aktivnostima. Današnja aktivnost je povezana sa samim kretanjem slepih i slabovidih lica. Uz pomoć belog štapa, dobar deo naših članova može da stigne na željenu adresu, koji su fizički u mogućnosti. Pomoću belog štapa doći će do saznanja koliko zadovoljstva će imati kada samostalno urade nešto za sebe. Danas je ovo za nas novi način obeležavanja. Po prvi put šetnjom od naših prostorija do Gradske kuće, kroz glavnu ulicu, pokazujemo ulazak u javnost kroz drugi „prozor“. Želeli smo da nas vide i oni koji nisu ranije imali priliku da se sretnu sa nama. Većina naših sugrađana, nema predstavu kako se krećemo i sa kojim problemima se suočavamo. Pozivamo sve naše članove, koji su zdravstveno sposobni, da dođu na obuke kretanja uz pomoć belog štapa. Mi svakom poklanjamo prvi beli štap.“ – naglasio je predsednik Međuopštinskog saveza slepih i slabovidih Nenad Vukelić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh