I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Šetalište ispred Muzeja piva dobiće nove klupe

Muzej piva je u prethodnoj godini bio otvaran po potrebi, u skladu sa najavljenim organizovanim turama posetilaca koji su dolazili u naš grad. Poznato je i da objekat nije u potpunosti završen, pa će to biti zadatak kojim će se Turistička organizacija grada Zrenjanina baviti i u 2019.

Ono što bi dodatno moglo da skrene pažnju građana i turista na nekadašnji kompleks Lazara Dunđerskog, njegovu zgradu, a danas i Pivnicu i Muzej piva, jeste šetalište koje bi trebalo ove godine da bude dodatno uređeno.

Javnom nabavkom nedavno su nabavljene kućice za izlaganje na raznim manifestacijama poput aktuelnog zimskog vašara i tradicionalnih događaja vezanih za domaće radinosti. U okviru te nabavke, nabavljeno je i nekoliko klupa koje će biti postavljene upravo duž šetališta uz obalu Begeja, na strani kompleksa Lazara Dunđerskog.

Muzej piva se još uvek tretira kao postavka industrijskog nasleđa

PerSu marketi

-Klupe će biti postavljene na keju ispred Pivnice. Radi se na tome da se napravi jedna promenada, šetalište između dva mosta. Tridesetak metara staze do „žutog“ mosta treba da se uradi vrlo brzo, kandelabri i kante za odlaganje otpada su postavljeni odavno, tako da ćemo uz desetak klupa i redovno održavanje, imati jedno lepo šetalište pored Begeja. Kada se završi fasada zgrade Lazara Dunđerskog, mislim da ćemo uz postojeću Pivnicu i Muzej piva, nautički klub, napraviti jedan autentičan kompleks koji će biti deo turističke ponude grada Zrenjanina. Imamo ideju da salon, nekadašnju sobu za zabavu u zgradi Dunđerskog, uredimo autentičnim nameštajem i da je takođe uvrstimo u turističku ponudu, kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovakvoj ideji doprinela bi i realizacija dugo najavljivane proizvodnje piva. Zasad nema konkretnih informacija za javnost kada bi to moglo da se desi, ni u kom obimu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh