I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Šesti humanitarni vašar „Božić u Mužlji“ – pomoć za decu, višečlane porodice i starije meštane (15 SLIKA)

Sa ciljem da najmlađe meštane, višečlane porodice i starija lica koja su bolesna i žive u veoma teškim uslovima, obraduju božićnim poklonima, meštani Mužlje i članovi nekoliko udruženja, po šesti put su organizovali celodnevnu manifestaciju humanitarnog karaktera pod nazivom „Božić u Mužlji“.

Manifestacija je počela tradicionalnim božićnim vašarom, u okviru kojeg su mnogobrojni posetioci mogli da pogledaju i kupe zanimljive rukotvorine i ručne radove, praznične razglednice najmlađih članova Kluba slikara amatera, medenjake i slatke kolače vrednih domaćica, kao i tradicionalne božićne vence i ukrase.

Sav prihod od prodaje i pojedinačne donacije biće namenjeni kupovini poklona onim meštanima, kojima je pomoć neophodna.

I Taxi Zrenjanin

Kako bi što vernije dočarali dolazeći praznik, domaćini su i ove godine priredili bogat i raznovrsan kulturno-umetnički program.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pred mnogobrojnim roditeljima, bakama i dekama, prazničnim pesmama, recitacijama i priredbom nastupili su mališani vrtića „Snežana“, učenici Osnovne škole „Servo Mihalj“, mladi citraši, folklorna grupa „Százszorszép” i mešoviti hor KUD-a „Petefi Šandor”, kao i kamerni hor „Emmanuel”, srednjoškolci Doma „Emmausz“, omladinski hor „Don Bosco”, violinistkinja Kata Ronto i pevači Marina Ševarika, Anabela Njergeš i Melisa Zombori.

Zahvaljujući vrednim domaćicama i kulinarima Udruženja negovatelja starih običaja „REMUS”, meštani i posetioci događaja mogli su da probaju i kupe tradicionalna božićna jela – čorbu od pasulja, riblju čorbu, pečenu ribu, pihtije, slane i slatke kolače, kao i mekike.

Uz ukusna jela idu i kvalitetna vina, a za to su se pobrinuli vinari iz Udruženja ljubitelja vina „Sveti Martin”.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh