I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

Seoske kuće i 40 stanova za izbegla lica

Poslednjeg dana oktobra, u Novom Sadu je potpisan Ugovor Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Jedinice za upravljanje projektima i 61 opštine i grada o dodeli bespovratnih sredstava-pomoći izbeglicama za kupovinu seoskih kuća. 

Ukupna odobrena sredstva za finansiranje projekta procenjuju se na 77.000 evra.

ugovor

Sredstva su namenjena otkupu seoskih kuća ili nabavci građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku pomenute seoske kuće.

I Taxi Zrenjanin

Istom prilikom je potpisan Ugovor o načinu sprovođenja stambene izgradnje kojim je definisan način izgradnje 40 stambenih jedinica na teritoriji grada Zrenjanina, za trajno rešavanje stambenih potreba izbeglica. Stambene jedinice biće izgrađene na zemljištu u javnoj svojini Grada,na parceli koja je unapred određena i nalazi se u Pančevačkoj ulici.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U skladu sa Regionalnim stambenim programom korisnici ovog programa biće lica koja su, usled događaja iz perioda od 1991-1995.godine, stekle status izbeglica u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe.

Izbor korisnika vrši Komisija za izbor korisnika koju imenuje gradonačelnik i koja se sastoji od predstavnika Grada i Komesarijata.

– Izabrani korisnici će imati pravo da steknu pravo svojine na izgrađenim stambenim jedinicama u skladu sa uslovima predviđenim Zakonom o izbeglicama. Grad i izabrani korisnik će zaključiti Ugovor o zakupu dodeljene stambene jedinice na određeno vreme od šest meseci. Po isteku roka od šest meseci, Grad i izabrani korisnik mogu produžiti ugovor o zakupu ili zaključiti ugovor o kupoprodaji dodeljene stambene jedinice, pojasnili su koordinatori projekta.

Finansiranje izgradnje 40 stambenih jedinica vrši se iz donatorskih sredstava obezbeđenih iz Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope, dok infrastrukturno opremanje zemljišta u javnoj svojini Grada za izgradnju 40 stambenih jedinica kao i uređenje javne površine oko stambenog objekta, obezbeđuje Grad.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh