I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Preduzetnice motivišu mlade kako da započnu i da grade karijeru

Sekcija žena preduzetnica Zrenjanina, koja funkcioniše u okviru Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina, posetila je Etel Daruši, jednu od najstarijih preduzetnica u gradu.

Povod je bio Dan žena, ali i zahvalnost za njen celokupan doprinos razvoju ženskog preduzetništva. Uručeno joj je priznanje u znak zahvalnosti za rad u prethodnim decenijama, preduzetnice su dobile savet od žene koja 40 godina ima jednu od najuspešnijih cvećara u gradu.

-Suština je da svaka osoba mora da voli svoj posao, poručila je Daruši tom prilikom.

I Taxi Zrenjanin

Kampanja „Žena za Ženu“ pokrenuta je u cilju promocije ženskog preduzetništva. Pored posete preduzetnici Etel Daruši, članice Unije održale su i edukativno predavanje za učenice ETŠ “Jovan Trajković”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Cilj je bio da mlađim generacijama približimo žensko preduzetništvo. Dragocena iskustva iz života i rada podelile smo sa učenicama koje nisu krile zadovoljstvo posetom, kažu u Sekciji žena.

Neposredno nakon održanog predavanja, jedna učenica napisala je i svoju impresiju koja dokazuje da podstrek i motivacija mogu da promene neke stvari u našem društvu, ali i način razmišljanja pojedinaca.

-Danas smo u školi imali neku vrstu predavanja na koje su došle preduzetnice iz našeg grada i pričale nam o njihovim životnim pričama, o njihovim uspesima, pa čak i padovima i to mi je dalo još veću motivaciju za uspehom, jer su one dokaz da se sve može. Ostvarene u karijeri, dobre majke, neke čak i bake. Jako je lepo videti ženu koja je puna motivacije za ostvarivanjem svojih ciljeva, a još lepše je videti ženu koja je to i postigla. One su uspele i svaka im čast na tome. Pružaju jednu predivnu sliku da se uz malo volje i truda može sve. Pa čak biti i sam svoj gazda što je najbolje od svega, jer vam niko ne sedi “za vratom” i komanduje, već sami radite sve. Dokazale su da žena može sve!, navela je ova učenica.

Sekcija žena preduzetnica Zrenjanina formirana je krajem prošle godine s ciljem promovisanja ženskog preduzetničkog duha, umrežavanja i kreiranja povoljnog ambijenta za rad.

  • Divider

  • Divider
Na vrh