I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Sedamnaestogodišnja Jovana Lišanin – mis Zrenjanina (VIDEO)

Poslednji dan manifestacije Dani piva bio je u znaku lepote i dobre muzike. Na Trgu slobode od 20 sati održano je polufinalno takmičenje za izbor za mis Srbije, a nakon toga nastupala je grupa Crvena jabuka. Na drugom kraju pešačke zone tj. na Žitnom trgu publika je uživala u hitovima Halida Bešlića. Titulu mis Zrenjanina ponela je sedamnaestogodišnja Jovana Lišanin iz Beograda, čime se ova devojka plasirala u finale izbora za mis Srbije.

Od popodnevnih sati deset devojaka koje su se takmičile za titulu mis Zrenjanina pripremale su se za defile. Briga se vodila oko svakog detalja. Od šminke preko garderobe do cipela. Pola sata pred njihov izlazak na binu obišli smo ih sa članovima žirija.

„Ovo je možda nešto najlepše od Dana piva. Mi smo u finišu i zaista smo ponosni što je sve prošlo u najboljem redu. Član sam žirija za izbor za mis Zrenjanina i ponosan sam zbog toga. Biće nam jako teško. Devojke su prelepe. Ovo je ujedno i polufinale izbora za mis Srbije, koje se već drugi put održava u Zrenjaninu. Uspeli smo da oplemenimo naše Dane piva lepotom. Velika je odgovornost i velika dilema pred članovima žirija. Potrudićemo se da budemo realni i da pobedi najlepša. U izboru za mis se gledaju i stajling i osmeh i šarm i garderoba i hod. Sve ono što jednu devojku, jednu lepoticu čini lepoticom“, kaže Zoran Ljubotina, predsednik Turističke organizacije Zrenjanin i član žirija za izbor za mis.

PerSu marketi

Zrenjaninci u žiriju za izbor za mis

U žiriju za izbor za mis bilo je još dvoje Zrenjaninaca.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Iskreno mislim da se kod žena kroz istoriju menjalo mišljenje o tome šta je ženska lepota. Definitivno, za mene je ženska lepota spoj i onaj neverovatno lep balans između unutrašnje lepote i energije koju svaka žena nosi i onoga što joj je Bog podario tj. spoljnog izgleda. Mislim da spoljna lepota bez onog unutrašnjeg definitivno nije lepota koja će ostati tokom godina. Upoznavajući devojke shvatila sam da mi zaista večeras imamo težak zadatak, jer svaka od njih nosi svoju energiju. Izuzetno me je prijatno iznenadilo, pošto su sve to uglavnom studentkinje, da ne daju primat samo spoljnoj lepoti nego zaista ozbiljno rade na sebi i zaista ćemo biti na teškom zadatku“, kaže Jelena Dragić, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti grada Zrenjanina i član žirija za izbor za mis.

„Kažu da je lepota u očima posmatrača. Definitivno mi ćemo dati naš sud. Mislim da će, bar kod mene biti presudno ono kako svaka devojka pojedinačno vidi sebe i sa kojim stilom, šarmom i energijom će nam to plasirati“, dodaje naša sagovornica.

„Biti načelnik je jedan ozbiljan posao, a ovome ćemo ozbiljno pristupiti sa izrazitim zadovoljstvom. Pri izboru za mis se gleda sve – lice, figura, neki personaltiti, aura koja oko devojke zrači. Bio sam već nekoliko puta član žirija u organizaciji TOZ, tako da sam sa zadovoljstvom prihvatio ovaj poziv. Na devojkama tražimo lepe stvari, to potenciramo i onda pravimo rang listu. Prvo na ženi što primetim je figura“, kaže Igor Virijević, načelnik Odeljenja komunalne policije i član žirija.

„Najteži posao u životu je izabrati devojku“

Deset devojaka je u tri različite odevne kombinacije prodefilovalo pred zrenjaninskom publikom i žirijem. Oko pola deset došlo je vreme da se sazna koja je od njih ostavila najsnažniji utisak na žiri kojim je predsedavao Bogdan Obradović, potpredsednik Olimpijskog komiteta.

„Ovo je moja najveća uloga do sada. Na devojkama sam gledao, pre svega, karakter. Mislim da se na licu vidi karakter i to je ono što je najvažnije od svega. Vi nosite svoju lepotu svojim karakterom i to je ono za šta žiri treba da bude spreman i sposoban da prepozna“, kaže Bogdan Obradović, potpredsednik Olimpijskog komiteta i predsednik žirija za izbor za mis.

Naš sagovornik objašnjava da mu je vođenje Dejvis kup reprezentacije do „Salatare“ bilo lakše od zadatka koji je imao kao predsednik žirija za izbor za mis.

„Najteže je odabrati devojku. Ne samo najlepšu među lepim devojkama, nego uopšte najveći zadatak u životu jeste da izaberete svoju životnu saputnicu koja će da vas prati čitav život. Kad se vratimo u stara vremena svi dobro znamo da je običaj bio da vam dovedu devojku i kažu „vi ćete kasnije da se zavolite“. Ustvari suština svega je da nekoga upoznate. Morate da se znate i da se volite iznutra. Spoljna lepota je mnogo manje bitna. Ali, ako se spoje i jedno i drugo onda je još lepše“, poručuje Obradović.

Jovana Lišanin najlepša po mišljenju žirija

Lentu i krunu misice Zrenjanina ponela je sedamnaestogodišnja Jovana Lišanin iz Beograda.

„Nisam očekivala pobedu. Presrećna sam što sam pobedila baš ovde u Zrenjaninu. Osećaj je neverovatan, prelep. Ovo mi je drugi put da sam učestvovala u izboru za mis. Prošlog puta sam bila prva pratilja i mis šarma. U budućnosti želim da se bavim profesionalno ovim poslom i da uspem u ovom poslu. Od finala očekujem dosta toga. Bar da osvojim jedno od pet top mesta. Za ovaj posao je potrebno dosta verovanja u sebe i samopouzdanje“, kaže mis Zrenjanina Jovana Lišanin.

„U večerašnjem takmičenju učestvovalo je deset devojaka. Pošto je ovo bilo polufinalno takmičenje za izbor za Mis Srbije na takmičenje su mogle da se prijave devojke iz cele zemlje, pa smo tako imali gošće iz Beograda, Čačka, Valjeva, Vršca, Loznice, Plandišta… Devojke su tokom predstavljanja nosile modele kreatora Mirka Pučijaševića“, objašnjava Ivana Bogaroški iz Turističke organizacije Zrenjanin.

Mis Zrenjanina se plasirala u finale izbora za mis Srbije

Jovanu u narednim danima očekuju pripreme za finalno takmičenje izbora za mis Srbije.

„Devojka koja je pobedila večeras plasirala se direktno u finale izbora za Mis Srbije. Ona će zajedno sa još 19 takmičarki, jer ukupno 20 devojaka učestvuje u finalu, ići na pripreme u Porto karas, u Grčku. Pripreme traju 20 dana i nakon toga sledi finale u Beogradu, koje će najverovatnije biti između 7. i 10. oktobra. Osim toga, večerašnja pobednica dobija i stipendiju fakulteta za projektni menadžemt i inovacije za kompletno četvorogodišnje školovanje“, objašnjava Hristina Vujinović, pr kompanije Miss Yu.

„Devojke žele da budu misice, ali žele i da napreduju. Naša kompanija ne nudi samo promociju lepote. Naša misija je lepota sa smislom. Mi devojkama dajemo šansu za obrazovanje, za napredovanje. Da vide svet, da proputuju i da sebe pronađu u nekim oblastima koje bi kasnije mogle da im budu profesija. Interesovanje devojaka za izbor za mis je sve veće i uskoro počinju prijave za narednu godinu“, dodaje naša sagovornica.

Pored Jovane Lišanin lentama i titulama su se okitile još i Andrea Bubnjević koja je izabrana za prvu pratilju i Sara Marković kao druga pratilja. Marina Gradnić ponela je titulu mis fotogeničnosti, dok je Emina Rajčić proglašena za mis šarma.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh