I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Saznali smo kakve vas cene čekaju na Danima piva (VIDEO)

Narednih nedelju dana teško da će biti posetioca u Zrenjaninu koji neće potrošiti ni dinar u centru grada. Dani piva su manifestacija na kojoj svako može da pronađe po nešto za sebe. Štandovi sa pivom, ručnim radovima, knjigama, slatkišima, roštiljem privlače i izgledom i mirisom sve koji se nađu na potezu od glavne apoteke do Žitnog trga. S druge strane, na parkingu na prevlaci kod Kulturnog centra zabavni sadržaj je namenjen, pre svega, deci, a onda i onima koji se tako osećaju. Pre zvaničnog otvaranja manifestacije obišli smo izlagače i saznali kakve vas cene čekaju na Danima piva.

PerSu marketi

Ponedeljak popodne izlagači na Danima piva iskoristili su za poslednje pripreme. Štandovi su se uređivali, a frižideri punili pićem. Roštiljdžije su već raspalile vatru i prve pljeskavice, vešalice, prasići i jagnjići su se našli na žaru. U ponudi su i giros po ceni od 300 dinara, dok pomfrit i girice koštaju 150.

“Evo nas opet u vašem gradu, da vidite šta mi imamo, kakav kvalitet služimo. Imamo svašta lepo. 3-4 vrste pljeskavica, piletinu, vešalice dimljene, bele, obične, imamo kobasice naše domaće dimljene. Sve što narod voli. Cene su povoljne, verujte mi. Prilozi su gratis, deca uzimaju koliko žele, to im je najvažnije, tako da su zadovoljni i oni, a zadovoljni smo i mi. Uz dosta rada, truda borimo se dobro da odradimo. Naš moto je da se mušterija vrati i da bude zadovoljna. Na Danima piva smo dugo, dugo… Cene su iste kao i prošle godine. Ništa ni više, ni manje. Možda je kvalitet još bolji. Očekujemo što više ljudi. Za sve smo spremni”, kaže Milica Pimići iz Sopota.

Milica Pimić

Cene hrane na Danima piva – pljeskavice 250, piletina od 300 dinara, vešalice 400…

“Na Danima piva smo treći put. Prezadovoljni smo. Nudimo pljeskavice obične i gurmanske, batak, belo, dimljene i bele vešalice, pečenje. Ništa se nije menjalo što se cena tiče. 250 dinara su pljeskavice, 350 piletina, 400 bele vešalice, kobasice 250 dinara, a za pečenje još ne znamo cenu. Spremili smo više mesa nego prošle godine”, objašnjvava Ljiljana Janjić iz Beograda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ljiljana Janjić

“Zrenjanin je dobar grad, dobri su potrošači. Mi smo ostavili dole Roštiljijadu, ovde smo zadnjih 10-12 godina. Odgovaraju nam ovde i ambijent i ljudstvo. Narod je dobar. Cene su standarrdne, mi ne menjamo ništa. Pljeskavica je 200, piletina 300, đačka 150. Piće 100-150 dinara. Mislim da su solidne cene. Pečenje je 1500. Jagnje i prase se već okreću. Domaćinski. Ovo je domaćinska kuća. Poseta mnogo zavisi od muzičkog programa. Mi smo sad bili na Bir festu u Beogradu. Prva tri dana je bio strašno dobar muzički program. Poslednja dva dana je bio loš muzički program i to se odmah odrazilo na posećenost manifestacije”, kaže Vlada Dimitrijević iz Leskovca.

Vlada Dimitrijević

Najjftinije pivo 140 dinara

Cene pića mnogi još nisu znali da nam kažu. Ipak, saznali smo da će najjeftije biti Jelen pivo. Na Trgu Slobode ono će koštati 140 dinara. Na Žitnom trgu za napitak od hmelja, čini se, trebaće više novca.

“Mislim da sam ovde najstariji ugostitelj. Još od 1992. godine se krećem na ovom vašem lepom trgu. Tu sam nekada lepe pare zaradio. Valjda ću i sada zaraditi. Očekujemo veliku posetu kao i uvek. Spremili smo sve, jagnjetinju, prasetinu, jela sa roštilja, piće da gosti budu zadovoljni. Cene su iste kao i prošle godine. Pivo 250, sokovi 250, žestoko malo niže”, objašnjava Slobodan Milić iz Sopota.

Slobodan Milić

Ukoliko imate decu, sigurno je da bez bombona, lizalica, šećerne vune Dani piva neće proći.

“Svake godine sam na Danima piva. Zrenjaninci su solidni potrošači. Cene su iste kao i prošle godine. 150 dinara. Neko kupi dve, neko tri, neko jednu šećernu vunu. Spremili smo isto materijala kao i prošle godine. Ako zafali napravićemo još”, kaže Nenad Nemčev prodavac šećerne vune.

Žetoni za zabavni park se kreću od 150 do 250 dinara

Parking na prevlaci je po tradiciji rezervisan za zabavni sadržaj. Najjeftinija zabava je lov na plišane igračke. Žeton košta  50 dinara, dok za sto dinara imate tri pokušaja.

“Očekujemo da poseta bude kao prošle godine. Ove godine imamo autodrom, dugu, enterprajz, dečije objekte kao što su trambolina, gume za decu, bazeni, lopte za hodanje po vodi, ringišpile, voziće… Cene su na prošlogodišnjem nivou. Od 150-250 dinara. Najjeftiniji su autići za decu i ovi dečiji objekti gde su žetoni 150 dinara. Velike mašine su 250. Očekujemo oko 40.000-50.0000 posetilaca. Ljudi u proseku kupuju 2-3 žetona, više ne. Imamo akcije kad kupiš 5 žetona, dobiješ 6. Takođe, ko kupi 10 dobija 13 žetona. Ima i nagradnih vožnji”, objašnjava Boroljub Mitić, predsednik Udruženja zabavnih igara Vojvodine.

Boroljub Mitić

Ponedeljak – dan za upoznavanje sadržaja i cena na Danima piva

Dan pre zvaničnog otvanja, koje će obeležiti vatromet, posetioci su na Dane piva došli da se upoznaju sa ponudom i cenama.

“Spremni smo za Dane piva. Koliko novca da treba, treba. Šta god bude želela dobiće. Slatkiše, slaniše, kokice. To je to. Sad smo došli da vidimo šta ima i koliko košta. Biće i vožnji. Sada je dovoljno velika da može na voziće”, kaže mama jedne devojčice.

“Videćemo šta će se deci dopasti na Danima piva. Kada su deca u pitanju, tu ne možemo da odvajamo. Biće i vožnji. Šećerna vuna je već krenula, biće i ćevapa. Cene su tolike, kolike su, šta da radimo. Prilagodićemo se tome”, objašnjava majka dve devojčice.

“Sad smo ih doveli prvi dan, neka vide šta ima na Danima piva. Ne znamo još cene, tek smo došli. videćemo koliko budu tražili toliko ćemo platiti. Ali ne nešto preterano, sve skromno”, kaže jedna baka.

“Ja i nisam spremna za Dane piva, a deca jesu. Ja radim treću. Stigli smo pre 10 minuta. Vidim da su vožnje uglavnom 150 dinara za ove male. Za velike ne znam koliko će biti. Koliko ćemo para potrošiti na Danima piva je pitanje koje postavljamo svake godine. Uvek premašimo budžet zbog dece, ali videćemo. Rekli smo negde po tri vožnje, pa sad da li ćemo ostati na tome, ne znam. Nadam se da hoćemo. Još jedan dan da dođemo i mislim da će to biti sasvim dovoljno”, objašnjava jedna majka.

Ono što je sigurno to je da organizatori najavljuju nezaboravan provod za sve posetioce Dana piva. Kažu da je program prilagođen svim generacijama. Na vama je samo da odaberete gde ćete ići i, naravno, da pripremite novčanike.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh