I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Savetovalištu za žene dva nova hidraulična stola

Nakon što je prošle godine Savetovalištu za žene uručen prvi hidraulični sto za ginekološke preglede žena, naročito onih sa invaliditetom, Grad Zrenjanin obezbedio je još dva takva moderna i izuzetno funkcionalna stola.

Postojanje prvog stola je već u značajnoj meri doprinelo kvalitetnijem radu sa pacijentkinjama, a nova dva unaprediće u celosti uslove koje savetovalište danas može da pruži.

hidrauilcni-sto-zrenjanin

– U poslednjih 30 godina u ovu ustanovu nije uloženo koliko u poslednje tri godine. Obnovili smo kompletnu opremu uz pomoć donatora i lokalne samouprave. Najveća donacija jeste svakako citološka laboratorija vredna preko četiri miliona dinara, koju smo dobili od Evropske unije, istakao je direktor Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“, Miodrag Subić.

PerSu marketi

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da lokalna samouprava ulaže velika sredstva u zdravstvenu zaštitu stanovništva. U poslednje dve godine obnovili smo kompletan vozni park Službe Hitne pomoći, nabavljeno je 9 vozila, a ova donacija Savetovalištu je počela inicijativom naših odbornica i rezultirala nabavkom prvog stola, a mi smo nakon toga poželeli da obezbedimo još takva dva i tako opremili sve ordinacije za pregled, istakao je Janjić i dodao da će lokalna samouprava u 2016. godini imati još velikih donacija z austanove zdravstvene zaštite.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

hidrauilcni-sto-zrenjanin1

Dr Predrag Matejin je podsetio da je u toku obeležavanje Evropska nedelja prevencije raka grlića materice, te da je ovakav doprinos svakodnevnom radu Savetovališta za žene stigao u pravo vreme.

-Svaka investicija u zdravstvu je dobrodošla, naročito u ginekologiji, jer je naša sredina uključena u skrining raka grlića materice koji u poslednje vreme ostvaruje veoma dobre rezultate. U poslednjih godinu dana uspeli smo da uvećamo broj žena koji se odazvao na naše pozive i redovne sistematske preglede. Tako se od 7500 pozvanih žena – odazvalo 3600, što je znatno više u odnosu na početak te nacionalne kampanje. Otkriveno je 7 karcinoma grlića materice i 60 prekancerogenih stanja, istakao je Matejin iskoristivši ovu priliku da apeluje na žene da se odazivaju pozivima na preventivne ginekološke preglede.

Ovoj vrednoj donaciji u ime kolektiva Gradu su se zahvalile načelnica Savetovališta za žene, dr Laureta Onč Ekovoju i glavna sestra Milina Nikšić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh