I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Centar za socijalni rad: Građani traže savete stručnih lica

-Potrebe naših sugrađana poslednjih nekoliko godina su promenjene, kaže direktorka Centra za socijalni rad, Olivera Lisica.

–Dok su ranije u većem procentu tražili novčanu pomoć, sada raste broj onih kojima je potrebna drugačija vrsta pomoći. Podršku za prevazilaženje uopšte kriznih situacija takođe traže i mogu je dobiti u Centru za socijalni rad, ističe direktorka.

Centar za socijalni rad u Zrenajninu je institucija koja iz različitih aspekata brine o građanima. Pod ingerencijom ove ustanove su brojne usluge: Sigurna kuća za žene žrtve nasilja u porodici i trgovine ljudima, Prihvatilište za beskućnike, prosjake i osobe u kriznim situacijama, Dnevni boravak za decu sa intelektualnim i telesnim invaliditetom Alternativa, Stan za mlade koji izlaze iz hraniteljskih porodica i osamostaljuju se i osnažuju.

I Taxi Zrenjanin

Od nedavno radi i Savetovalište koje je otvoreno za sve građane. U pitanju su savetodavno terapijske usluge.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Počeli smo prošle godine. Time smo napravili veliki korak unapred u pružanju usluga građanima. Ovo je potreba naših sugrađana. Mnogi se nađu u kriznim situacijama, brojni su problemi u kojima se pojedinci mogu naći. Zato je naš stručni tim na čelu sa psihologom i psihoterapeutom tu da pruži pomoć i podršku kome je potrebna, kaže Olivera Lisica direktorka Centra za socijalni rad.

Tokom 2018. godine Savetovalište je finansirano iz namenskih sredstava Centra, a od ove godine u tome učestvuje i Grad Zrenajnin, i ta usluga je uvrštena i u Plan o socijalnoj zaštiti Grada Zrenjanina. Saradnja Centra i lokalne samouprave je veoma dobra, jer Grad prepoznaje koje su potrebe Zrenjaninaca, dodaje naša sagovornica.

Do sada se za pomoć obratilo četrdesetak korisnika.

Savetovalište radi svakog radnog dana u periodu 8-16 časova. Zainteresovani se mogu javiti u Centru za socijalni rad ili putem telefona, na broj 064/64 88 101.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh