I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

10 sugrađana u programu Savetovališta za odvikavanje od pušenja

Pod sloganom „Odaberi zdrav način života“, u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin krajem aprila meseca otvoreno je Savetovalište za odvikavanje od pušenja.

Savetovalište pruža pomoć i podršku pri odvikavanju od pušenja, ali i skreće pažnju na važnost pravilne ishrane, fizičkih aktivnosti i slično.

Na prvi petodnevni program odvikavanja prijavilo se desetoro građana. Mnogi od njih su još u ranoj mladosti počeli sa pušenjem, a vremenom je to preraslo u naviku.

Fordomanija

-Među prijavljenima su bile uglavnom osobe sa visokim obrazovanjem, koji su kao glavne motive za učešće u radu savetovališta naveli očuvanje zdravlja, porodične i ekonomske razloge. Rad u grupi bio je usmeren i prema svakom pojedincu, od uočavanja motivacije pojedinca za prestanak pušenja, do analize dosadašnjih neuspeha i pronalaženja novih motiva – rekla je za naš portal dr Jelena Medić Simovljević, specijalista socijalne medicine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Učesnici će u narednim mesecima biti pozivani od strane Zavoda za javno zdravlje radi provere da li su ostavili pušenje i da li im treba pomoć.

O RADU SAVETOVALIŠTA I NAČINU PRIJAVLJIVANJA

U radu petodnevnog savetovališta učestvuju dr Jelena Medić Simovljević, specijalista socijalne medicine, Predrag Spajić, viši medicinski tehničar i Gordana Bačko, medicinska sestra.

Grupe se formiraju jednom mesečno, a zakazivanje se može izvršiti putem brojeva:
-023/ 566-345, lokal 140;
-062/ 8082-199 Predrag Spajić;

Sledeća grupa počinje sa radom 28. maja. U toku su prijave za jun mesec.

Usluge koje pruža savetovalište su besplatne. Sastanci se održavaju u biblioteci Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh