I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu se otvara Savetovalište za odvikavanje od pušenja

Iako je štetnost duvana opšte poznata stvar, zbog velike zavisnosti koju nikotin izaziva, veliki broj pušača teško uspeva da prestane sa pušenjem. Osim navike i fizičke zavisnosti, kod pušača se razvija i psihološka zavisnost.

U Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin tokom aprila biće otvoreno Savetovalište za odvikavanje od pušenja. Program odvikavanja od pušenja traje pet dana i već više od deset godina se uspešno sprovodi u Domu zdravlja u Novom Sadu.

Prema rečima specijaliste socijalne medicine Zavoda za javno zdravlje, dr Jelene Medić Simovljević, iako se model odvikavanja temelji na radu u grupi, rad u savetovalištu je usmeren i prema svakom pojedincu, od uočavanja motivacije pojedinca za prestanak pušenja, preko određivanja tipa pušača, do analize dosadašnjih neuspeha i pronalaženja novih motiva.

I Taxi Zrenjanin


Savetovalište će pružati pomoć i podršku pri odvikavanju od pušenja, ali i skretati pažnju na važnost pravilne ishrane, fizičkih aktivnosti i slično.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U radu savetovališta će učestvovati dr Jelena Medić Simovljević, specijalista socijalne medicine, Predrag Spajić, viši medicinski tehničar i Gordana Bačko, medicinska sestra.

Grupe se formiraju jednom mesečno, a zakazivanje se može izvršiti putem brojeva:
-023/ 566-345, lokal 140;
-062/ 8082-199 Predrag Spajić;

Usluge koje će pružati savetovalište su besplatne. Rad će biti organizovan u biblioteci Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh