I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U zrenjaninskom savetovalištu mladi sami traže pomoć

Kroz programe i aktivnosti Savetovališta za mlade u Zrenjaninu koje od 2003. radi u okviru Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov”, prošlo je više od 20.000 dece i mladih. Tim Savetovališta za mlade čine: pedijatar, ginekolog, psiholog i medicinske sestre, ali i vršnjački edukatori koji, kažu ovde, puno pomažu.

Prema rečima glavne sestre, Ivane Golušin, postoje individualne i grupne posete Savetovalištu. Grupne posete se realizuju tako što se manje grupe mladih pozivaju na razne seminare tokom školske godine, dok su individualne posete prilagođene njihovoj želji.

-Mladi sami traže pomoć, savete, preglede i sve što im je potrebno u njihovom uzrastu. Mesečno ih bude između 10 i 15, i uglavnom dolaze na vreme. Pri osnivanju savetovališta, akcenat je stavljen na teme iz reproduktivnog zdravlja, ali se vremenom ukazala potreba i za edukacijom o zdravim stilovima života kao što su: pravilna ishrana, prevencija zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, prevencija zanemarivanja i zlostavljanja i očuvanje mentalnog zdravlja mladih. Oni često postavljaju pitanja o alkoholizmu i posledicama pušenja, a bitno je istaći da su njihovi problemi uglavnom rešivi – kaže za naš portal Golušin.

Ivana Golušin, glavna sestra Savetovališta za mlade

Fordomanija

Seminari su namenjeni deci uzrasta od petog do osmog razreda, kao i srednjoškolcima. Pre sistematskog pregleda organizovanog sa razredom, deca i mladi imaju kratke prezentacije na razne teme. Tim savetovališta pored prostorija u Domu zdravlja, aktivno posećuje i škole, kao bi se što bliže i bolje upoznali sa problemima današnje omladine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Savetovalište za mlade u zrenjaninskom Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov” dostupno je svakog radnog dana od 7 do 14 časova.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh