I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Saveti Vanje Grbića osnovcima o zdravlju i važnosti pravilne ishrane

Učenici osnovnih škola u Zrenjaninu koji su učestvovali u obeležavanju Svetskog dana hrane i Meseca pravilne ishrane, imali su priliku da ove godine savete o zdravlju i pravilnoj ishrani čuju od našeg proslavljenog odbojkaša Vanje Grbića.

On je u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin održao predavanje i istakao da je pored pravilne ishrane izuzetno važna fizička aktivnost.

-Zamislite da imate Ferari i da u njega natočite loše gorivo. Šta se onda dešava? Auto ne ide kako treba i hoće i da se pokvari. I vaše telo je kao Ferari. Kada u njega unesete grickalice i hranu koja nije zdrava, ono ne funkcioniše kako treba. Auto može da se popravi, a vaše zdravlje teško, rekao je Grbić.

PerSu marketi

Učenicima su se obratili i dr Danijela Ninić, specijalista socijalne medicine, kao i dr Zrdavko Ždrale, direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U sklopu završnice tradicionalnog likovnog i literarnog konkursa za predškolce i decu iz osnovnih škola sa teritorije Srednjeg Banata koji se organizuje svake godine u ovo vreme na temu zdravlja i ishrane, Vanja Grbić je pomogao uručivanje nagrada za najbolje.

Na konkurs “Hrani se pravilno i budi zdrav” pristiglo je 137 radova, od toga 103 likovna i 34 literarna. Dodeljene su i specijalne nagrade školama za učešće i to OŠ “Jovan Cvijić” iz Zrenjanina odeljenja II2 i III2 i OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” IV1. Ukupno je nagrađeno 32 dece, a specijalne nagrade su dobili i vaspitači i učitelji. Za likovne radove nagrađena su deca iz Predškolske ustanove “Pava Sudarski” iz Novog Bečeja – Klaudija Kupecki, Atila Zedi, Dunja Tolmač, Antonija Tatić i Vanja Radišić.

Najbolji likovni radovi školskog uzrasta nižih razreda bili su od Ene Đuriček, Lazara Ristića i Nevene Golubović iz OŠ “Jovan Cvijić” iz Zrenjanina.

Za školski uzrast više razrede za likovne radove nagrađeni su Milica Milošev, Slobodanka Božović i Vanja Stefanov iz OŠ “Dositej Obradović” iz Farkaždina. Što se tiče literarnih radova tu su najbolji bili Mihajlo Kovačević, Dunja Droca i Petar Ćirić iz OŠ “Jovan Cvijić” Zrenjanin, Jovan Popov iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Zrenjanin i Milica Mišić iz OŠ “dr Aleksandar Sabovljev” Ečka.

Foto: IP Media

Izvor: I love Zrenjanin, IP Media

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh