I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Situacija veoma ozbiljna, moguće proglašenje vanredne situacije u nekim lokalnim samoupravama

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, na području Srednjobanatskog upravnog okruga ukupno je 939 aktivnih slučajeva kod kojih je potvrđena zaraza virusom Covid19. Najviše obolelih je u Zrenjaninu 774, zatim u Žitištu 52, Novom Bečeju 50, Novoj Crnji 41 i Sečnju – 22 osobe, saopšteno je danas na redovnoj sednici Saveta Upravnog okruga.

Sednicu je vodila načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević pored članova Saveta i predstavnika lokalnih samouprava prisustvovali su načelnik Policijske uprave Zrenjanin, direktor i epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, v.d. direktor Opšte bolnice Zrenjanin, direktorka Specijalne bolnice za plućne bolesti, direktor Privredne komore Zrenjanin i načelnica Odeljenja sanitarne inspekcije.

Na sednici su razmatrane teme vezane za aktuelnu epidemiološku situaciju u Srednjobanatskom upravnom okrugu, koordinisane inspekcijske nadzore u cilju suzbijanja širenja virusa Covid19 i spremnost subjekata lokalnih samouprava za nastupajući zimski period.

I Taxi Zrenjanin

Trenutna epidemiološka situacija je ocenjena kao veoma ozbiljna sa tendencijom očekivanog povećanja broja zaraženih zbog čega je moguće proglašenje vanredne situacije u nekim lokalnim samoupravama. Jačaju se zdravstveni kapaciteti za prijem novoobolelih ali problema ima zbog zaražavanja zdravstvenih radnika.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Gradski i opštinski štabovi za vanredne situacije na području Srednjobanatskog upravnog okruga prate epidemiološku situaciju na svojoj teritoriji i mere Kriznog štaba te u skladu sa tim usklađuju svoje odluke u cilju suzbijanja širenja epidemije izazvane virusom Covid19. U prethodnom periodu nastavilo se sa pojačanim koordinisanim inspekcijskim kontrolama u primeni protivepidemioloških mera. Ciljane inspekcijske nadzore osim sanitarne inspekcije sprovodile su i inspekcija rada, tržišna, veterinarska i poreska inspekcija kao i inspekcije na nivou lokalnih samouprava, komunalna inspekcija i komunalna milicija. U inspekcijke nadzore, kao pomoć inspekcijama, uključena je i Policijska uprava u Zrenjaninu. Od 28. oktobra 2020. godine, kada se započelo za zajedničkim ciljanim nadzorima, do 19. 11. 2020. godine izvršene su ukupno 782 kontrole a zbog uočenih nepravilnosti u primeni protivepidemioloških mera podnete su 22 prekršajne prijave. Izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, inspekcijski nadzor nad primenom mera zaštite od infekcije, pored sanitarne inspekcije, kao povereni posao vrši i lokalna samouprava preko komunalne inspekcije i komunalne milicije, koje su ovim izmenama dobile veća ovlašćenja, rečeno je na sednici.

Na osnovu izveštaja jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga o stanju i spremnosti subjekata za nailazeći zimski period, konstatovano je da su sve lokalne samouprave pripremljene da u slučaju proglašenja vanredne situacije, usled većih snežnih padavina, preduzmu odgovarajuće preventivne i operativne mere.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh