I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Savet lekara Urgentnog centra : Oprez u narednim danima

Od subote, 8. decembra kada je nastupio hladan talas praćen snežnim padavinama, smanjen je ukupan broj pacijenata koji su potražili pomoć u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice „Đorđe Joanović“,  saopšteno je danas iz te institucije.

Urgentni

U jednom danu 38 ortopedskih pregleda

Uprkos tome, tokom prethodnih nedelju dana broj ortopedskih pregleda bio je u značajnom porastu, te su oni činili više od polovine ukupnog broja pregleda, izjavila je dr Svetlana Kuručki Milićević, šef odseka konzervativnih grana zrenjaninskog Urgentnog centra. Prema njenim rečima, najkritičniji je bio ponedeljak, 10. decembar, kada je u tom zdravstvenom centru zabeleženo čak 38 ortopedskih pregleda, od kojih je 12 kategorisano u teže povrede, odnosno prelome.

I Taxi Zrenjanin
Građani su se ortopedu najčešće javljali zbog povreda zadobijenih usled padova, naročito fraktura gornjih i donjih ekstremiteta do povreda glave sa frakturama lobanje. Svi pacijenti su zbrinuti i pružena im je adekvatna medicinska pomoć – potvrdila je Kuručki Milićević.
S obzirom da meteorolozi i za ubuduće najavljuju hladno vreme praćeno padavinama, lekari savetuju građane da budu oprezni i da svoje kretanje prilagode vremenskim uslovima. Savet se prevashodno odnosi na pripadnike starije populacije kod kojih je rizik od povređivanja veći.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh