I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Građani okupljanjem na trgu izrazili nezadovoljstvo

Predstavnici udruženja „Pokret ujedinjenih fantoma“ (PUF) ispunili su obećanje koje su javnosti dali krajem maja, postavivši juče popodne šatore na gradskom trgu, u znak izražavanja nezadovoljstva zbog sporog rešavanja problema pijaće vode. Iako ispred Gradske kuće nije postavljeno 100 šatora, kako su svojevremeno najavljivali predstavnici PUF-a, Miljan Čičić i Milan Pernat, nekolicina nezadovoljnih građana rešila je da ovde ostane tri dana.

Oni su osmislili manifestaciju „Dani vode“, a kako kažu, na ovaj korak su se odlučili nakon razgovora sa lokalnim čelnicima, ali i „mnoštva lažnih obećanja oko datuma puštanja ispravne vode za piće iz česme“. Uprkos tome što je u toku juna Premijerka Srbije Ana Brnabić u Zrenjaninu potvrdila da će voda iz postrojenja poteći u drugoj polovini jula, te da će rezultati o ispravnosti vode biti gotovi u septembru, deo građanstva okupljen oko PUF-a, odlučio se na ovaj korak.

„Organizovanje ove manifestacije smo najavili na sastanku sa gradskim čelnicima, jer smo bili nezadovoljni odgovorima koje smo dobili. Kako Zrenjanin tradicionalno ima već jednu manifestaciju “Dane piva”, a nema više svoju pivaru, smatrali smo da bi iz istih razloga (nepostojanja ispravne vode za piće) bilo dobro organizovati još jednu sličnu manifestaciju – “Dani vode“. Što je najbitnije, u ovo nije uložen nijedan dinar građana. Program naše manifestacije “Dani vode” odvijaće se  u tri dana, na prostoru Gradskog trga. Počeli smo juče, a završićemo 10. jula. Prvog dana u 17h postavili smo šatore, a program “Dana vode” zvanično otvorili u 19h. Zadovoljni smo jučerašnjim odzivom građana, i nadamo se da će nam se i večeras u 19h pridružiti u što većem broju. Udruženje „PUF“ poziva sve gradjanje koji imaju šatore da ih slobodno ponesu, i time se kvalifikuju za takmičenje u brzom ispijanju zrenjaninske vode. Poslednjeg dana biće proglašenje pobednika ove manifestacije pod nazivom “najveći lažov“, i time bi bilizatvoreni prvi ”Dani vode” u Zrenjaninu.“ – izjavio je Miljan Čičić.

Fordomanija

Na osnovu predloga gradonačelnika da PUF imenuje članove mešovite komisije za puštanje u rad postrojenja za prečićavanje vode, predstavnici ovog udruženja imenovali su Gorana Kneževića.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Prema saznanjima udruženja „PUF“, iz proverenih izvora, fabrika vode može u roku od 48h da se pusti u funkciju. Taj podatak  demantuje sve režimske tvrdnje da se čekaju nekakvi dihtunzi, i razni rezervni delovi iz inostranstva. Šta i ko se čeka da Zrenjaninci dobiju vodu za piće, pita se Čičić.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh