I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Okrenimo se prirodi i podržimo akciju: Sat za našu planetu

Najveći globalni pokret za zaštitu prirode „Sat za našu planetu“, poziva na isključenje svetla na sat vremena u znak podrške, u subotu 28. marta od 20.30 do 21.30 sati.

To je ujedno i upozorenje svetskoj javnosti o neophodnosti racionalnog korišćenja energije, očuvanja prirodnih resursa i manjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Na ovaj način će se dati podrška najvećem globalnom pokretu za zaštitu prirode i svetska javnost upozoriti na neophodnost racionalnog korišćenja energije, očuvanja prirodnih resursa i smanjenjnje gasova sa efektom staklene bašte.

PerSu marketi

Ovogodišnji slogan akcije Svetskog fonda za zaštitu prirode je „Okrenimo se prirodi“, što je poruka da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Aktuelna situacija nastala usled pandemije koronavirusa KOVID -19 ukazuje na to koliko je čovek moćno, ali istovremeno i ranjivo biće – zavisno od prirode i nerazdvojni deo nje“, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Sada je više nego ikada potrebno da se udružimo u akcijama da se zaustavi proces degradacije prirode i narušavanja prirodnih ekosistema, ublaže posledice neodržive eksploatacije prirodnih resursa, i efikasno povede borba protiv klimatskih promena.

– Republika Srbija je u uključena u najznačajnije međunarodne inicijative u globalnoj borbi protiv klimatskih promena, a u nacionalnim okvirima pripremljen je zakonodavni okvir za primenu standarda i mera za smanjenje posledica klimatskih promena kroz različite društvene i privredne sektore – navodi se u saopštenju.

Svet mora da deluje jedinstveno i odmah u zajedničkom odgovoru na klimatske promene.

– Svako od nas štedljivim korišćenjem energije, vode, smanjenjem sopstvenog ekološkog otiska i brigom o prirodi može dati lični doprinos očuvanju Planete i života na njoj –  konstatuje Ministarstvo.

Uz isključivanje svetla u subotu, 28. marta od 20.30 do 21.30 sati, svaki građanin će postati deo prenošenja važne poruke da zajedno možemo da stvorimo budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom, poručilo je Ministarstvo.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh