I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

„Šarenica“ na leto ponovo u Zrenjaninu

Turistička organizacija grada Zrenjanina sa svojim gostima predstavila se široj javnosti, u subotu 30. marta, u jednoj od najgledanijih emisija na nacionalnoj televiziji, popularnoj „Šarenici”.

Predstavljanje turističke ponude našeg grada i naseljenih mesta, izazvale su iskrene simpatije svih koji su tog dana bili prisutni u studiju na Košutnjaku.

Prirodne resurse, bogato kulturno istorijsko nasleđe, gostoljubivost, gastronomiju i različitost, koja region Srednjeg Banata čine specifičnim, prezentovao je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zoran Ljubotina, koji je, obraćajući javnosti, pozvao sve da posete naš grad.

I Taxi Zrenjanin

-Ima puno razloga da se poseti Zrenjanin. Naš grad nema ni planine ni mora, ali ima puno toga da ponudi, na šta su naši Zrenjaninci naročito ponosni: staro jezgro grada sa arhitekturom iz 19. veka, kompleks Dunđerski, lovački dvorac Kaštel u Ečki, na čijem je otvaranju 1820.godine svirao čuveni, tada devetogodišnji Franc List, Specijalni rezervat prirode Carska bara, banja Rusanda… Grad Zrenjanin je i grad festivala i manifestacija. Naš brend su Dani piva, ali ono na šta smo posebno ponosni jeste „Šareni banatski karavan“ i „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“. Ovom manifestacijom pokušavamo da zaokružimo priču o gradu i naseljenim mestima u okolini Zrenjanina. Hoćemo da podignemo značaj seoskog, ruralnog turizma, da budemo selo u gradu i grad u selu, rekao je Ljubotina pred širokim auditorijumom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Glumac Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, Jovica Jašin, na dopadljiv način prezentovao je Zdravicu o pivu. U programu su učestvovali i Ervin Gazdag, koji je predstavio monografiju „Priča o Ečki”, Tatjana Skrlatović koja je prezentovala ugostiteljsko-turističku ponudu Kaštela u Ečki, a gledaoci su imali priliku da čuju priču Olgice Velimirov o banatskom astalu koji je sa svim autentičnim jelima bio postavljen u studiju. Lovni turizam je predstavila Milena Romanelli, a predstavili su se i Ištvan Flaman -umetnik na citri, pobednik manifestacije „Najbolje vino Banata“ Dragan Tolmač iz Taraša, muzička pevačka grupa „Filigrani” i KUD „Pionir”.

Usledio je poziv na manifestaciju„Pitijada“ u Banatskom Despotovcu i „Pčela fest“ u Melencima.

Akcenat je dat na „Šareni banatski karavan”, manifestaciju u okviru „Banatske bajke” koja će ove godine posetiti neka od naseljenih mesta u našem gradu, i približiti grad selu.

– Devedesetominutno predstavljanje je bilo malo da bi se turistička ponuda Zrenjanina predstavila, pa su organizatori, na molbu uredništva RTS-a, već u pripremama da na leto dočekaju „Šarenicu” u našem gradu, kažu u Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh