I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Santovac: Pivsku feštu posetilo oko pola miliona ljudi, program koštao 25 miliona dinara (VIDEO)

Zavesa na 33. po redu „Dane piva”, spuštena je u noći između 2. i 3. septembra, a došlo je vreme da se sumiraju utisci i svode završni računi. O broju posetilaca, problemima koji su pratili manifestaciju, kao i o profitabilnosti, danas je govorio zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac.

– Bilo je mnogo dešavanja na koje smo ponosni, za svakog našeg sugrađanina, ali i gosta ponešto. U petak, subotu i nedelju, nije bilo moguće pronaći smeštaj, sve je bilo iznajmljeno, što je jasan pokazatelj da u Zrenjanin dolazi veliki broj gostiju sa strane. Često ističemo da „Dane piva” poseti oko 500.000 ljudi, što je i ove godine bio slučaj. Smeštajni kapacitet je jedan od najvećih nedostataka, i tu grad mora zajednički da radi sa privatnim licima koja žele da ulože u razvoj te delatnosti- izjavio je Santovac.

Često građani postavljaju pitanje koliki su troškovi, a kolika zarada od „Dana piva”, ali zamenik gradonačelnika naglašava da ovo nije manifestacija od koje Zrenjanin isključivo profitira tako što izdaje štandove.

I Taxi Zrenjanin

– Dani piva su mnogo više od toga. Oni su ponos grada, manifestacija koja obeležava ovaj deo Republike Srbije i turistički predstavlja Zrenjanin. Ono što je veoma važno, jeste prihod koji su ostvarili ugostitelji i činjenica da su zaposlili ljude. Kada gledamo deo koji se izdvaja iz budžeta i priliv, oni nikada nisu bili u egalu. Ostvareni prihod od davanja u zakup štandova, luna parka, trgovinskih tezgi je 9.245.276,80 dinara, a kada su u pitanju izvođači, bine i prateći sadržaji, to je plaćeno 24.996.000 dinara. Manifestaciju „Dani piva” prepoznala je i Vlada Republike Srbije, te je iz republičnog budžeta izdvojeno 3.000.000 dinara s ciljem da ona ima kapacitet i sadržaj koji je imala – rekao je Saša Santovac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

On smatra da su „Dani piva” postali i naučna manifestacija, ali je ukazao i na programe koji su prikazali kulturu i tradiciju nacionalnih manjina

– U okviru „Dana piva” održan je i simpozijum o pivarstvu koji je ove godine otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević. Ono čime se posebno ponosim jeste poštovanje svakog stanovnika koji živi na našoj teritoriji, bez obzira na njegovu versku ili nacionalnu pripadnost. Na Trgu slobode imali smo prilike da vidimo kulturne programe pripadnika mađarske i slovačke nacionalne manjine – smatra Saša Santovac.

Zamenik gradonačelnika odgovorio je i na optužbe da je ovogodišnja organizacija „Dana piva” poverena novosadskoj agenciji koja do sada nije imala iskustvo u organizovanju sličnih manifestacija.

– Na osnovu javnog poziva, agencija je izabrana od strane komisije i konstatovana od strane organizacionog odbora. Lično bih najviše voleo da celu organizaciju radi Turistička organizacija grada Zrenjanin, ali zakonska regulativa to ne dozvoljava i ona može da bude samo tehnička podrška. Moramo da konstatujemo da je sve proteklo u najboljem redu – imali smo nikada bolju binu i ozvučenje, led rasvetu, a i sami učesnici su bili oduševljeni zvukom. Televizijski prenos Zrenjaninske filharmonije predstavio je sjajnu sliku Zrenjanina, a sve to je i zasluga agencije koja je ovaj posao dobila i sprovela do kraja – zaključio je Santovac.

Retrospektivu 33. zrenjaninske pivske fešte možete pogledati u sledećem video prilogu:

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh