I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Santovac: Inocoop se neće održati, ali grad pravi novu sajamsku manifestaciju

Vest da se Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva Inocoop neće održati u godini kada je trebalo da stekne „punoletstvo“, osim što nije bila očekivana, nije proizvela ni značajnije reakcije u javnosti.

Upravni odbor tog sajma nedavno se oglasio saopštenjem u kojem je navedeno da manifestacije ove godine neće biti, a kao jedan od glavnih razloga navedena je nemogućnost obezbeđivanja sredstava.

Da li će Inocoop sledeće godine nastaviti tamo gde je tradicija prekinuta, ostaje da se vidi. U međuvremenu, Grad Zrenjanin priprema novu sajamsku manifestaciju koja će u prvom redu okupiti privrednike. Zamenika gradonačelnika Sašu Santovca pitali smo da li je grad razmatrao problem u kojem se našao Inocoop, ili je trenutno zaokupljen organizacijom buduće manifestacije.

-Grad Zrenjanin je bio spreman da i finansijski pomogne organizovanje Inocoop-a, međutim, upravni odbor te sajamske manifestacije je doneo odluku da se ona ove godine ne održi. S druge strane, imamo veliki broj preduzetnika koji nisu u potpunosti bili zadovoljni organizacijom Inocoop-a. Ono što danas mogu da potvrdim jeste to da Grad Zrenjanin duže vreme intenzivno radi na organizovanju drugačijeg tipa sajamske manifestacije koja će okupiti zrenjaninske privrednike. Uskoro ćemo obelodaniti i detaljno o kakvoj se manifestaciji radi. Nama je cilj da imamo manifestaciju koja će moći da prezentuje zrenjaninsku proizvodnju, šta je ono što rade zrenjaninski privrednici, ali veoma važno je to što ćemo uključiti srednje škole, Visoku tehničku školu strukovnih studija i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“. Želimo da na taj način, kod mladih, još u školskom i studentskom dobu, razvijemo preduzetnički duh. Razgovarali smo već sa pojedinim preduzetnicima da za potrebe manifestacije obezbede neke od svojih mašina, opreme, da ti učenici i studenti na licu mesta dobiju priliku da vide, da probaju, one stvari kojima se po završetku školovanja i studija mogu baviti. Sigurno je da ćemo u jednom ovakvom poduhvatu dobiti i podršku Ministarstva privrede, i da će Zrenjanin imati manifestaciju koja će biti mnogo bolje organizovana nego što je to do sada bio Inocoop, rekao je Santovac portalu I love Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

On još jednom napominje da je grad i sada bio spreman da, u skladu sa svojim kapacitetima, pomogne organizaciju Inocoop-a i da će i u budućnosti prihvatati dogovor i saradnju sa upravnim odborom tog sajma.

-Ovo što planiramo da radimo od septembra ove godine biće na jednom veoma visokom nivou i već sada imamo jasne naznake da će naši preduzetnici iz Srednjobanatskog okruga vrlo rado prihvatiti učešće u našem događaju, kaže Santovac.

Buduća sajamska manifestacija Zrenjanina biće održana jednim delom u renoviranoj Hali Medison, a u zavisnosti od vremena, biće iskorišćeni i kapaciteti drugih lokacija. Ono što je takođe izvesno, manifestacija neće biti održana u vreme Dana piva koji će ove godine datumski „zagaziti“ i u septembar.

-Neće biti u vreme Dana piva jer mi upravo i želimo da izbegnemo situaciju koju smo prethodnih 17 godina imali, a to je održavanje dva velika događaja u isto vreme kakvi su bili Inocoop i Dani piva. Smatramo da svaka manifestacija treba da se održava samostalno, a naš stav se poklapa sa sugestijama mnogih preduzetnika koji su često izražavali negodovanje zbog preklapanja manifestacija. Ranijih godina su preduzetnici i izlagači na Inocoop-u želeli i da se posvete sajmu, da budu na štandu, ali su želeli i da budu dobri domaćini i da na Danima piva ugoste svoje prijatelje koji dolaze iz drugih gradova. To organizovanje sajma u vreme Dana piva jeste dugi niz godina bila jedna tradicija, i bila je nasleđena, a sada je možda vreme da se to promeni. Ovo što planiramo da radimo od septembra meseca, definitivno neće biti vezano za Dane piva, potvrdio je Santovac.

Foto: Aleksandar Blanuša

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh