I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Sanja Radišić najbolja glumica, Igoru Štiksu nagrada za najbolje izvedeni dramski tekst

Na 17. Festivalu bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra koji je ove godine trajao od 6. do 14. maja, još jednom je potvrđen kvalitet predstave “Zrenjanin”, Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”.

Glumica Sanja Radišić je za ulogu Male u predstavi „Zrenjanin”, osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Pored toga, nagrada „Miodrag Žalica” za najbolji izvedeni bosanskohercegovački dramski tekst pripala je Igoru Štiksu za dramski tekst „Zrenjanin”, u produkciji Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” iz Zrenjanina.

PerSu marketi

Podsećamo, na nedavno završenom 68. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine glumac Dejan Karlečik osvojio je nagradu za mušku ulogu u toj predstavi, što pokazuje i da su je glumci dobro odigrali i razumeli.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

ZRENJANINE – ŠTA NAM SE TO DOGODILO?

-Reč je o predstavi koja za predmet uzima događaje iz nedavne prošlosti, ali i naše sadašnjosti. Vreme privatizacija poharalo je zemlju gore i perfidnije nego ratovi, i bogate industrijske gradove pretvorilo u olupine, ljušture na izdisaju, prazne karoserije na točkovima. Fabrike koje su hranile stotine hiljada porodica prepuštene su najstrašnijem dozvoljenom lopovluku i devastaciji. Sve ono što smo dobili u nasleđe od Očeva koji su gradili zemlju survano je u blato, pogaženo, ispljuvano, poniženo, išibano. Ostale su puste hale, pogoni, zarđale kapije da svedoče o slavnoj prošlosti i nama koji nismo znali da njene tekovine prihvatimo i nosimo. U toj pustoši sada se rađa klica pobune. Jer pitamo se – treba li ne dirati nepravedni sistem i poredak ako ne vidimo drugi put i ako više ne možemo bez onih koji se na naš račun silno bogate, ali nam barem ponekad dobace našu odavno zarađenu koricu hleba, istakao je neposredno nakon adaptacije predstave reditelj Boris Liješević, komentarišući sadržinu predstave kao i motiv njenog nastanka.

  • Divider

  • Divider
Na vrh