I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Samo za fanove Instagram foto aplikacije – saveti i trikovi

Instagram - Saveti i trikovi

Instagram je besplatna mobilna aplikacija sa kojom možete da fotografišete, dodate neki od zanimljivih filtera i podelite tu fotografiju sa drugim korisnicima kao i  na više drugih društvenih mreža. Ova aplikacija je prvi put objavljena aprila 2010. godine i doživela ogromnu popularnost, tako da do današnjeg dana broji više od 80 miliona korisnika. Prema nezvaničnim saznanjima i u Zrenjaninu je sve veći broj Instagram korisnika  i sada broji više od 300 aktivnikh korisnika.

Zanimljiva činjenica je da Instagram ima više aktivnih korisnika preko mobilnih telefona nego Twitter.

Instagram je u početku podržavao samo iOS uređaje (iPhone, iPod i iPad), ali od aprila 2012. godine i korisnici Android platforme su dobili i svoju Instgaram aplikaciju. Činjenica koja govori u prilog popularnosti ove aplikacije je ta da je aprila 2012. godine Facebook  kupio ovu aplikaciju za približno 1 milidardu dolara u kešu i akcijama od 13 zaposlenih u Instagramu.

Ako niste već preuzeli Instagram aplikaciju to možete učiniti odlaskom na App Store ili Google Play.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Dupli klik za like

Slično Facebooku, Instagram takođe ima dugme like. Ono što možda niste znali je i činjenica da možete da lajkujete sliku duplim klikom na sliku. Na ovaj način možete da brže označite koje slike koje vam se dopadaju, jer je like dugme malo i treba ga naciljati. Pojaviće vam se belo srce na sredini ekrana, što će označiti da ste uspeli da lajkujete sliku. Instagram - dupli klik za lajk

Spomenite drugog @korisnika

Ako koristite Twitter, ali i Facebook, poznata vam je upotreba simbola @. On služi da do obeležite konkretnog korisnika na društvenoj mreži. Koristite @ kako biste povećali interakciju sa drugim korisnika, jer su ovo ipak Društvene Mreže. Kada spomenete korisnika koristeći @, taj korisnik će dobiti obaveštenje o tome. Vaš najomiljeniji portal možete spomenuti koristeći @ilovezrenjanin. Savet: Ako držite pritisnuto ime drugog @korisnika, moćićete da mu direktno odgovorite na taj komentar.

Koristite #hashtag

Hash tag možete da shvatite kao ključnu reč i ovo je veoma poznato aktivnim Twitter korisnicima. Kada dodate neku #ključnureč vašoj slici, ta ključna reč će postati link koji će voditi ka stranici na kojoj se nalaze sve slike koje imaju taj hash tag. Savet: Budite pažljivi i ne preterujte sa korišćenjem hash tagova, jer ne mora svaka sitnica da ima svoj hash tag. Takođe koristite do tri ključne reči.

Dajte fokus vašim fotografijama

Ono što većina Instagram korisnika ne zna je da koriste ugrađenu opciju za Blur, koja se nalazi u gornjem desnom uglu. Postoji mogućnost linijskog i kružnog efekta sa kojim možete dobiti zanimljive efekte. Ovo je odličan način da dodate fokus vašim fotografijama i istaknete ono što je vama zaista važno. Instagram - Dodavanje Blur efekta

Editujte slike

Ako ste se pitali kako popularni korisnici Instagrama imaju tako dobre fotografije, to je zato što ne koriste Instagra…tj. ne koriste samo Instagram 😉 Iskoristite priliku i koristite druge aplikacije za editovanje fotografija, kao što je Picfx ili dodajte HDR izgled sa Pro HDR. Takođe postoji sve veći trend da se koriste aplikacije koje spajaju više fotografija u jednu, kao što su Pic Stitch, Diptic ili InstaPicFrame.

Obrišite caption ili komentar

Ovo je bitan savet koji treba da znate, kako biste znali da ispravljate eventualne greške ili ako jednostavno želite da brišete neželjene komentare. Ne postoji mogućnost da menjate caption ili komentar, ali ako je vredno uklanjanja, možete to uraditi tako što ćete otići na dugme Comment i na željni komentar prevucite sa levo na desno i tu će vam se pojaviti opcija da obrišete komentar ili da odgovorite korisniku koji je postavio komentar.

Ne slikajte sa Instagramom

Ako koristite Instagram da fotografišete, može vam se desiti da vas nešto prekine, da primenite neki filter koji vam se kasnije neće svideti i u tom slučaju nećete imati sliku sa kojom biste mogli da počente iz početka. Tako da je uvek najsigrnije da slikate vašom standardnom aplikacijom sa telefona i kasnije da je ubacite u Instagram.

#ILOVEZR

hasgtag #ilovezr

Za kraj pogledajte ovaj zanimljiv video o savetima za korišćenje Instagrama i ne zaboravite da I Love Zrenjanin  u saradnji sa klijentima sprema uskoro zabavne nagradne igre vezane za vaše fotografije sa Instagrama uz koje ćete moći dobro da se zabavite i osvojite po neki poklonćič. 😉

 

Autor texta: Milan Milićev

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh