I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Šahovski turnir u Melencima 3. juna u okviru slave sela Duhovi

U subotu 3. juna u Melencima u maloj sali u banji Rusanda održaće se 43. šahovski turnir. Zbog malog prostora u kojem će biti takmičenje, broj mesta za učesnike je ograničen. Svi zainteresovani za šahovski turnir treba da prijave svoje učešće najkasnije do petka prepodne. Ovaj turnir održava se od 1975. godine u okviru obležavanja slave sela. Tradicionalno, i ovoga puta u okviru seoske slave Duhovi, u nedelju 4. juna biće organizovano 19. Svetsko prvenstvo u kuvanju čobanskog paprikaša. Tokom vikenda najavljen je i bogat kulturno-umetnički program.

Šahovski turnir u Melencima održava se od 1975. godine.

„Ovo je 43. turnir. Svake godine se igra za seosku slavu. Ranije je to bilo 27. jula, a sada je to za Duhove. Od kada je osnovan, šahovski turnir se igrao svake godine, osim prošle, jer nismo imali sredstava da ga organizujemo“, kaže Radovan Kostić, predsednik šahovskog kluba Rusanda.

PerSu marketi

Obavezna prijava učesnika za šahovski turnir

Tradicionalni šahovski turnir biće održan u subotu 3. juna s početkom od 9 sati i 30 minuta.

„Turnir se igra u banji Rusanda u maloj sali. Biće organizovan po švajcarskim pravilima. Očekujemo maksimalno 30 učesnika, jer više ljudi ne može da stane u tu salu. Zbog ograničenog broja mesta važno je da se svi zainteresovani za ovaj šahovski turnir prijave na broj telefona 0637537274. Jedino tako će biti sigurni da će moći da igraju. Pravo da učestvuju imaju svi koji se prijave najkasnije do petka pre podne. Učešće se ne plaća, a za učesnike će biti organizovan ručak. Za pobednike su obezbeđene nagrade u vidu knjiga“, objašnjava naš sagovornik.

Organizatori turnira su šahovski klub Rusanda, banja Rusanda i MZ Melenci.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijave i za 19. Svetsko prvenstvo u kuvanju čobanskog paprikaša

Seoska slava Duhovi se godinama unazad obeležava uz bogat kulturno-umetnički program koji se održava tokom vikenda u centru sela. Organizatori najavljuju da bi tako trebalo da bude i ove godine.

Svakako, za mnoge najznačajniji i najinteresantniji događaj obeležavanja seoske slave Duhovi je Svetsko prvenstvo u kuvanju čobanskog paprikaša. Ovog 4. juna, takmičenje se organizuje 19. put.

MZ Melenci poziva sve zainteresovane za kuvanje čobanskog paprikaša da svoje ekipe prijave sekretaru MZ Jasmini Stojković na brojeve telefona 063511240 i 023741000. Takođe, učesnici mogu da se prijave i lično u Mesnoj zajednici koja se nalazi u Ulici Srpskih vladara 64.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh