I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Sa kriglom piva i zdravicom otvoreni 30. „Dani piva“

Sa kriglom do vrha napunjenom pivom, zrenjaninski glumac Prvoslav Zakovski održao je sinoć tradicionalnu pivarsku zdravicu pred prepunim Žitnim trgom.

Upravo odatle, sa velike bine na Žitnom trgu, krenuli su 30. Dani piva koji će trajati do nedelje 30. avgusta.

dani-piva2

Nazdravlje vam prijatelji dragi, zvani i nezvani, svi ste nam dobrodošli ako ste veseli i žedni. I kao što čovek ima dušu, tako i ječam ima dušu, a duša ječma je pivo. Pogledaš li u nju – ugledaćeš veliko ćilibarsko oko koje namiguje na te, i kaže “Pij me!”. Sunce na nebu žute je boje verovatno zato što i ono pije pivo! Kako? nije ni važno… Čitav svet još od starih Egipćana vrti se oko piva. Samo pivo nije zabeleženo na pravi način što nam govori da su nam mnogi istoričari bili pivomrsci ili nesretni slučajevi. Vode se bučne polemike oko toga da li se pivo pije pre jela ili posle jela! Sve te polemike padaju u vodu i problem ostaje i dalje nerešen. Pivo je dobro pre svega i svačega i posle svega i svačega. U preteranim količinama sve je opasno čak i pivo. Man’te brigu, priđ’te bliže, od lepote pivo stiže. Kao što je jadan onaj što je gladan, tako je i bedan onaj što je žedan. Prijatelju, mili rode, sa Begejom šta se zbiva ? Ako nema dosta vode – neka daju više piva, i veslači i plivači od njega će biti jači. E, da li je istina, ili mi se sniva – pa ovo su trideseti jubilarni zrenjaninski „Dani piva“! Nek vam bude veselo slavlje, živi bili i ajd uzdravlje!, – nazdravio je Zakovski.

I Taxi Zrenjanin

dani-piva1

Na binu je izašao i gradonačelnik Čedomir Janjić koji je podsetio na davnu 1986. godinu.

– Počeli smo te davne godine i dočekali da trideseti put organizujemo – siguran sam najbolje i najposećenije – Dane piva sa najspektakularnijim koncertima koji će biti održani. Dragi Zrenjaninci, poštovani gosti, dižem ovu kriglu i proglašavam tidesete jubilarne „Dane piva“ otvorenim – rekao je Janjić nakon čega je usledio spektakularan vatromet.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

dani-piva

dani-piva5

Prvi muzički nastup na ovoj bini imao je popularni bend „Amadeus“, a zatim su se pojavili i takmičari u brzom ispijanju piva, uglavnom poznati zrenjaninskoj publici sa ranije održanih manifestacija.

Nadmetanje je održano i za muškarce i žene, i u ovim kvalifikacionim večerima piće se pola litra piva, dok će u finalnoj večeri muškarci imati zadatak da popiju litar piva, a krigla za takmičenje među ženama ostaće iste mililitraže kao i za kvalifikacije – pola litra.

dani-piva3

Sinoć su se prijavila četiri muškaraca i dve žene – Oliver Čilag je pobedio u muškoj konkurenciji ispivši pivo za 3 sekunde i 34 stotinkiu,  a u ženskoj konkurenciji je Stojanka Trivunović ispila pivo za 3 stotinke i 9 sekundi.

dani-piva4

Program na Žitnom trgu večeras:

Četvrtak, 27.08.

20h Koncert Deccin Ye Mc
21h Koncert YU GRUPA
23h Takmičenje u brzom ispijanju piva
23,30h Koncert LOCO BAND

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh