I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Ružna slika na ulazu u Zrenjanin iz pravca Novog Sada (FOTO)

Slika pored magistralnog puta Novi Sad – Zrenjanin pre samog ulaza u grad sve je samo ne lepa i prijatna. Svedoci smo uz mnogobrojne putnike kako u automobilima ili autobusima, a isto tako i na bicklima da se divlja deponija na ovoj lokaciji polako, a u poslednje vreme sve ubrzanije širi.

U ranijem periodu smeće su u najmanju ruku nesavesni građani bacali dalje od druma u rupu ispunjenu vodom, međutim takvo ponašanje uzelo je maha pa se smeće sada baca bukvalno pored druma. Vetar i druge vremenske neprilike samo pogoršavaju situaciju jer se plastične kese i sličan otpad raznose po obradivim površinama ili po samoj saobraćajnici, ugrožavajući tako i samu bezbednost učesnika.

I Taxi Zrenjanin

Iako se u jednom periodu činilo da ćemo se izboriti sa problemom divljih deponija kroz podizanje svesti građana o značaju životne sredine, situacija na terenu koju beležimo na više lokacija, ne uliva naročitu nadu.

Divlja deponija između Mihajlovačkog i Melenačkog druma iako sanirana više puta, „niče“ iznova i iznova

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

U Javnom komunalnom preduzeću “Čistoća i zelenilo” navode da se neposlušnost dela građanstva dešava uprkos konstantnim apelima, pozivanju da se kabasti otpad odnosi na deponiju ili da se odlaže u vreme bepslatnih akcija za iznošenje te vrste otpada, koje se organizuju dva puta godišnje.

–  Situacija nije nimalo zavidna jer je sve više divljih deponija, kako po gradu tako i na obodima grada. Najveće divlje deponije su „mihajlovačka“ kod ‘Neimara’, ona na Lazarevačkom drumu i deponija prema Ečki. Takođe, svi izlazni odnosno ulazni putevi u gradu, gradska naselja i sam put prema gradskoj stvaraju divlje deponije. Kada je u pitanju grad, „niču“ konstantno na nekoliko lokacija, a najčešća je ispod Principovog mosta, kaže za portal I love Zrenjanin Danijela Tančić, portparol JKP „Čistoća i zelenilo“.

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo Odeljenje komunalne inspekcije nadležno za nadzor i reagovanje u ovakvim situacijama, a odakle nam je rečeno da će komisija izaći na teren te da će nakon utvrđenih činjenica biti preduzete i odgovarajuće mere.

Dok deo građanstva deponuje otpad na obodima grada, kapaciteti gradske deponije ne koriste se onoliko koliko bi to moglo da bude.

– U proseku oko desetak građana dnevno odloži svoj kabasti otpad na gradsku deponiju, kaže Danijela Tančić. – Odlaganje komunalnog kabastog otpada na gradsku deponiju je besplatno za sva fizička lica, ukoliko otpad dovezu svojim sopstvenim prevozom. Otpad se može odneti na deponiju svakog dana, u periodu od 7-19 časova. Sve što je potrebno da građani urade jeste da se jave portiru na ulazu u deponiju, a on će ih uputiti gde i kako da odlože svoj kabasti otpad. Za sve dodatne informacije građani mogu pozvati broj telefona 064/811-68-64, kako bi dobili precizne informacije u vezi prevoza i odlaganja kabastog otpada.

Vetar i druge vremenske neprilike doprinose širenju otpada na okolne obradive površine, neretko i stambene objekte u prigradskim naseljima

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh