I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Rotari klub Zrenjanin: dronovi za 27 osnovnih škola na teritoriji grada (FOTO)

U Baroknoj sali Gradske kuće danas je upriličeno potpisivanje ugovora o donaciji – uručenju bespilotnih letelica – dronova i realizaciji stručne obuke, između Rotari kluba Zrenjanin i predstavnika 27 osnovnih škola sa teritorije grada.

Nastavljajući saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a na osnovu potpisanog Memoranduma „Za lepšu školu“, Rotari klubovi u Srbiji pokrenuli su akciju za nabavku bespilotnih letelica – dronova za osnovne škole, radi učenja programskih jezika skreč i pajton koji su predviđeni nastavnim planom i programom Informatike i računarstva i Tehnike i tehnologije za učenike 5. i 6. razreda.

PerSu marketi

Projekat su finansijski pomogli Rotari Fondacija i rotarijanci iz SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Nosilac projekta je Rotari klub Sremska Mitrovica, a glavni inostrani partner je Rotari klub Kočani iz Severne Makedonije.

Sakupljeno je 117.200 $ i nabavljeno 670 dronova za osnovne škole u Srbiji u velikom broju gradova. Do sada je organozovano 8 besplatnih seminara koje je pohađalo preko 400 nastavnika predmeta Informatika i računarstvo i predmeta Tehnika i tehnologija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Seminar za nastavnije iz Zrenjanina, Novog Sada, Kikinde, Žablja, Vršca i Bele Crkve organizovan je u Kulturnom centru Zrenjanin.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora u Baroknoj sali Gradske kuće posećen je vrtić „Biberče“, koji je od RC Zrenjanin dobio mobilni nameštaj i IKT opremu iz Global granta“Godine uzleta“.

Realizujući projekat Global Grant „Godine uzleta“, čiji je nosilac Rotari klub Bor, rotarijanci Srbije uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije opremili su 26 vrtića mobilnim nameštajem (niska dvostrana polica, polica sa udubljenjima za likovne materijale, polica za istraživačke aktivnosti i svetleći senzorni sto) i IKT opremom (laptop, video projektor, digitalni fotoaparat, kamera, plastifikator i multifunkcionalni uređaj-kopir, štampač i skener).

Projekat vredan 65.120$ pomogli su USAID, Rotari Fondacija, rotarijanci iz SAD, Nemačke, Švajcarske, Rumunije, Australije, Bugarske, Srbije i jedan broj lokalnih samouprava (Bor, Pirot).

Cilj ovog projekta je da se omogući kontinuirano opremanje predškolskih ustanova u Republici Srbiji kao podrška implementaciji Osnova programa “Godine uzleta” što omogućava interaktivno vaspitanje i veće učešće roditelja.

Donirana oprema omogućava i struktuiranje i korišćenje prostora u skladu sa novim programom od strane vaspitača ali i od strane same dece. To sve dopirinosi unapređenju kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz upotrebu IKT opreme u funkciji dečijeg učenja, istraživanja i aktivnosti za oko 3.500 dece u 26 vrtića.

Procenjuje se da će ukupne benefite u ovoj fazi imati oko 12.000 dece i članova njihovih porodica.

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh