I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Rok za podizanje automobila koji odnese “pauk” 120 dana

Ukoliko vam “pauk” odnese automobil zbog nepropisnog parkiranja svog četvorotočkaša moći ćete da podignete sa parkinga na prevlaci najdalje u roku od 120 dana. Nakon toga, po novoj odluci Gradskog veća Zrenjanina, automobil će biti ponuđen na javnu licitaciju. Tako se više neće dešavati da olupine stoje na ovom parkingu i po nekoliko godina.

Beli jugo i sivi citroen mesecima, možda i godinama stoje “parkirani” na parkingu na prevlaci. Nakon najnovije odluke Gradskog veća vozila koje odnese “pauk” moći će da budu na ovom parkingu najduže četiri meseca.

“U dosadašnjem periodu vrlo malo se radilo sa komunalnom inspekcijom na uklanjanju napuštenih vozila u gradu. Novom odlukom stekli su se uslovi za nesmetan rad. Trenutno su na parkingu “kod Kulturnog centra” dva napuštena i doneta vozila za koje se niko nije interesovao. Praksa je bila u dosadašnjem periodu da se takva vozila posle nejavljanja vlasnika prodaju kao sekundarna sirovina, a iz sredstava dobijenih prodajom, namiruju troškovi prevoza i ležarine. U ovom slučaju najčešće se radi o vozilima koja nisu u voznom stanju”, kažu u JKP “Pijace i parkinzi”.

I Taxi Zrenjanin

Po isteku 120 dana od kada “pauk” odnese vozilo, isto će biti ponuđeno na licitaciji

“Cena odnošenja vozila je utvrđena Uredbom Vlade Republike Srbije. Ona se određuje na osnovu težine motornog vozila. Za vozila do 800 kg cena je 6.000 dinara, od 800 kg do 1.330 kg – 7.200, a od 1.330  kg do 1.900 kg – 10.800 dinara. Rok za preuzimanje vozila po novom podrazumeva 120 kalendarskih dana. Po isteku 120 dana sledi poziv na javnu licitaciju. Početna cena vozila utvrđivaće se na osnovu kataloške vrednosti vozila. U slučaju da prodaja ne uspe, vozilo se prodaje kao sekundarna sirovina. Ako se uzme u obzir da je cena ležarine 600 dinara po danu i da se čeka 120 dana, dolazimo do cifre od 72.000 dinara što vrlo se vrlo često ne može naplatiti za vozilo koje je napušteno i nije u voznom stanju”, objašnjavaju u ovom preduzeću.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ideja je da se sredstva dobijena od prodaje na licitiaciji koriste za pokrivanje troškova angažovanja specijalnog vozila “pauk“, kao i troškova ležarine. Ukoliko se vozilo proda za manje novca od realnih troškova iz tih sredstva namiriće se troškovi prevoza vozila.

Ako vlasnik odnetog vozila proceni da mu se više isplati da se pojavi na licitaciji nego da plati toškove odnošenja vozila i ležarine može to da učini. Ovo pravo niko ne može da mu ospori ili zabrani, kažu u JKP “Pijace i parkinzi”.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh