I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Roditeljima koji ne budu vakcinisali decu kazne do 150.000 dinara

Roditelji ili staratelji koji ne budu vakcinisalil svoju decu biće kažnjeni od 30.000 do 150.000 dinara, predviđeno je Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje je danas usvojila Skupština Srbije.

vakcinacija

Taj iznos platiće i oni koji u postupku epidemiološkog ispitivanja ne govore istinu i ne daju tačne i potpune podatke značajne za otkrivanje izvora i načina prenošenja zarazne bolesti.

Kazna je predviđena i ako se osoba ne pridržava naloga doktora medicine kada je odredjena obaveza prevoza sanitetskim vozilom ili mera izolacije i lečenja, kao i ako se pre putovanja u zemlju u kojoj ima kolere, kuge, velikih boginja, žute groznice, virusnih hemoragijskih groznica i malarije, kao i po povratku iz tih zemalja, ne pridržava obaveza propisanih zakonom.

PerSu marketi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je u skupštinskoj raspravi da se zakonom obezbeđuje se „visok nivo zaštite života i zdravlja ljudi, sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, kao i njihovo odstranjivanje i iskorenjivanje“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kako je istakao, za boravak dece u predškolskim, kao i u ustanovama za smeštaj dece bez roditeljskog staranja, neophodna je obavezna imunizacija, osim u slučaju postojanja medicinske kontraindikacije koju utvrdjuje lekar.

Imunizacija je obavezna za decu protiv tuberkuloze, difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečje paralize, malih boginja, rubeola, zauška, virusnog hepatitisa B, oboljenja izazvanih hemofilusom, influencija tipa B i oboljenja izazvanih streptokokom-pneumonijom.

Ostatak vesti pročitajte na: Blic.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh