I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Roditelji dece u Zrenjaninu imaju visoku svest o potrebi za vakcinacijom

U organizaciji članova Ženske odborničke mreže Skupštine grada Zrenjanin i Kulturnog centra Zrenjanin, sinoć je pred brojnim zainteresovanim roditeljima i sugrađanima održana tribina na temu „Vakcinacija dece i uzroci epidemije malih boginja”.

Na jednoj od društvenih mreža pre nekoliko godina organizovala se jedna grupa ljudi, koja se oštro protivila vakcinisanju dece protiv malih boginja, nakon čega se brzo proširio strah među roditeljima od vakcinisanja, zbog navodnog razvoja autizma kod najmlađih.

-Ovakvim i sličnim tribinama želimo da ukažemo našim sugrađanima da smo, zahvaljujući savesnom radu zdravstvenih ustanova i radnika, društveno-političkih organizacija, novinara i medija, uspeli da sprečimo članove tih grupa da prošire paniku i nepoverenje u vakcinisanje na teritoriji grada Zrenjanina. Naša deca su sada sigurna, za razliku od dece u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu – istakao je pedijatar, dr Tomislav Stevanović.

PerSu marketi

Govoreći o najnovijim podacima, dr Žanka Subić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin istakla je da je na teritoriji Srednjobanatskog okruga obuhvat vakcinacije MMR-a 98%, a  da je na teritoriji grada Zrenjanina 95%, što čini izuzetno dobar imunolški štit i sprečava pojavu epidemije u našem okrugu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Ženska odbornička mreža podržava i daje punu podršku vakcinaciji i smatra da na ovu temu treba pričati ne samo na ovakvim skupovima, nego i u krugu svojih porodica, rodbine, prijatelja, kolega i komšija – istakla je Ljuba Travica, zamenica predsednika Skupštine grada i članica Ženske odborničke mreže, obraćajući se prisutnima.

Ženska odbornička mreža će na temu vakcinacije i u narednim nedeljama organizovati tribine kako u naseljenim mestima, tako i u mesnim zajednicama na teritoriji našeg grada.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh