I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Aviv park Zrenjanin
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Rode su jutros dočekale i obradovale meštane Belog Blata

Ranoranioci u našem obližnjem mestu Belom Blatu jutros su zatekli lep prizor.

U nekoliko beloblatskih bašta kao i u dvorištu škole u svojim gnezdima dočekale su ih rode. Tako se ova lepa tradicija nastavlja jednako kao i u Tarašu gde je Prvoje svoje meštane obradovao još 1. marta.

Beloblatski osnovci poslali su nam i fotografije kako su korisno iskoristili vreme dok su čekali goste iz daleka. Družili su se sa domaćim ljubimcima poput gusaka, pataka, kokoški,  ždrebadi itd.

I Taxi Zrenjanin

Rode koje nam se svake godine vraćaju u Belo Blato, Taraš, Orlovat i druga mesta su bele rode. U Evropi većinom žive  crne i bele rode. Žive uglavnom u područjima suve klime, u tropskim i suptropskim krajevima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gnezda  su im obično velika i koriste ih po nekoliko godina. Iako se ranije mislilo da rode za života imaju jednog partnera, danas se zna da je to zasigurno samo u okviru jedne sezone. Nakon što se odsele, rode znaju da promene partnera, mada to ne i mora da se desi, kao što ne menjaju često ni gnezdo. Neke vrste kao ove nama bliske  prave gnezda u naseljenim mestima: na drvetu, krovu kuće, odžaku ili banderama.

Najavljeno je da će Dan beloblatskih roda biti organizovan 23. marta u 12 sati ako vremenski i drugi uslovi uslovi dozvole.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh