I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Prva „Riznica donjeg Potisja“ održana danas na Tisi

Veliki broj ljudi okupio se danas na izletištu „Tisa“ na manifestaci „Riznica donjeg potisja“ koja se ove godine održava po prvi put.

 

Udruženja „Lokalni edukativno ekološki izazov – LEEI“ i Saveta Mesne zajednice Aradac ovom manifestacijom žele da podstaknu boravak naših sugrađana na reci Tisi, da promovišu gastronomske specijalitete ovog područja i da posetioce upoznaju sa svim prirodnim lepotama i ostalim vrednostima koja Tisa nesebično daruje.

I Taxi Zrenjanin

U okviru manifestacije danas  održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe, gde se takmičilo 35 takmičara.

Na manifestaciji se predstavilo i manji broj izlagača koji su ponudili zanimljive ručno rađene proizvode.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Danas su nastupile   „Meškarke“ i dva tamburaška orkestra, a program je vodio glumac Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Milan Kočalović – Koča

Udruženje „LEEI“  Ovom prilikom proslavlja dest godina postojanja. Manifestaciju je  organizovalo u saradnji sa gradom Zrenjaninom i Savetom Mesne zajednice  Aradac.

Mnogi naši sugrađani ne znaju, da po istorijskim podacima čuveni Atila-bič Božiji je sahranjen u koritu reke Tise. Tačna lokacija se ne zna, ali predsednik našeg udruženja, Steva Čorokalo tvrdi da je pronašao Atlino blago, ali svako ima drugačije shvatanje šta je to blago, i neka to ostane misterija, da svako za sebe otkrije,kakvo mu blago Tisa nudi“, rekao je sekretar udruženja Srđan Marčeta

Među organizatorima je i asocijacija žena iz Aradca njihova predsednica Rada Petraš nam je ovom prilikom izjavila:

„Ovo je jedna od mnogih manifestacija gde uzimamo učešće. Danas prodajemo kolače, koje su naše članice napravile. Asocijacija ima i humanitarni deo kojim se bavi, podelom hrane i odeće. .Atmosfera je prelepa ovde na izletištu, priroda, reka Tisa i naravno društvo je vedro i nasmejano, što je bitno za uspeh. Mislim da će svi biti zadovoljni,i da će je naredne godine posetiti još više ljudi.

Generalni sponzor je kompanije „Gomex“  koja je svakom učesniku takmičenja obezbedila poklon paket.

Manifestaciju je ispred grada Zrenjanina otvorio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh