I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Nova manifestacija – „Riznica donjeg Potisja“ na izletištu Tisa

U organizaciji Udruženja „Lokalni edukativno ekološki izazov – LEEI“ Zrenjanin, Mesne zajednice Aradac i grada Zrenjanina, u subotu, 1. jula u 10 časova, na izletištu Tisa, biće održana prva po redu manifestacija „Riznica donjeg Potisja“.

Govoreći o ciljevima i razlozima pokretanja manifestacije, predstavnici Udruženja „Lokalni edukativno ekološki izazov – LEEI“ i Saveta Mesne zajednice Aradac Stevo Čorokalo i Ranko Jovanov, istakli su kako imaju nameru da podstaknu boravak naših sugrađana na reci Tisi, da promovišu gastronomske specijalitete ovog područja i da posetioce upoznaju sa svim prirodnim lepotama i ostalim vrednostima koja Tisa nesebično daruje.

-Uzimajući u obzir činjenicu da smo nedavno pronašli „blago Atile, biča Božijeg“, želimo da uputimo srdačan poziv meštanima i gostima iz okolnih naselja da posete ovaj jedinstven događaj, da uživo vide i osete „Atilino blago“, ali i da uživaju u višesatnim pratećim programima – istakli su organizatori.

Fordomanija

PROGRAM MANIFESTACIJE:

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

10h –  Prijava ekipa za takmičenje u kuvanju riblje čorbe;

11.30h – Početak takmičenja;

12.00h – Otvaranje izlagačkih štandova (eko i etno sajam);

15.00h – Proglašenje pobednika u kuvanju, podela zahvalnica i vrednih nagrada;

15.30h – Zabavno-muzički program (kulturno-umetnički nastupi, vožnja brodom, nastup tamburaških orkestara i degustacija ovdašnjih specijaliteta i vina);

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh