I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ribočuvari zaplenili ilegalno postavljenu mrežu sa primercima kečige

Još jednom se pokazalo da je gluvo doba noći vreme u kom su krivolovci najaktivniji. Međutim, ribočuvari na Ribarskom području Banata vredno rade na očuvanju ribljeg fonda, pa samim tim i jesetarskih vrsta. 

Krivolovci se ne ustručavaju da postavljaju mreže kako bi iskoristili povoljne uslove za ulov. Štaviše, sada kada je nivo reke Tise niži, ovog puta su mreže postavili u plićaku, znajući da jesetre plivaju po šljunkovitom dnu, nalik krečnjaku, koje im više nije toliko nedostupno.

Sinoć je na 51. kilometru reke Tise zaplenjena mreža dužine 80 m, koju je postavilo N.N. lice. Ribočuvari su zatekli 7-8 sitnih primeraka kečige u neobeleženoj mreži koja je zaplenjena, a riba je momentalno oslobođena i vraćena nazad u reku. 

I Taxi Zrenjanin

U narednim danima će ribočuvari Ustanove „Rezervati prirode“ Zrenjanin, korisnika Ribarskog područja Banat, nastaviti sa terenskim radom i potragom za počiniocem, protiv koga će biti podneta prijava prema zakonskim propisima. Podsećamo, od 1. januara 2019. godine na snazi je trajna zabrana ulova kečige. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zaplenjene kečige nisu imale oznaku po kojoj bi se prepoznalo da su deo akcije poribljavanja u Mađarskoj, kada je u periodu između 13-15. maja pušteno u reku Dunav 1.500 primeraka kečige, starijih od godinu dana.  Ipak, dobra vest je da ova vrsta ribe može da se pronađe i u drugim rekama u Srbiji, osim Dunava.

 

 

__________________________________________________________________________________

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh