I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ribnjak „Ečka“ očekuje pune mreže

Direktor Ribarskog gazdinstva „Ečka“ u Lukinom Selu, Nenad Radulović izjavio je kako očekuje da se u mrežama alasa i na domaćoj trpezi ove sezone nađe 2.200 tona, pretežno „ečanskog“ šarana i druge konzumne ribe iz najvećeg ribnjaka u Srbiji.

„Očekujemo izlov i 1.300 tona riblje mlađi, što znači da će za naše gazdinstvo, po proizvodnji ribe, ovogodišnja sezona biti kao i lanjska, uprkos izuzetno nepovoljnim klimatskim uslovima, pre svega zbog visoke letošnje temperature vazduha i vode„, najavio je direktor Rudulović za Tanjug.

Alasi najvećeg domaćeg ribnjaka u letošnjem, prinudnom izlovu izvanom padom vodostaja i visokim temperaturama, izlovili su 600 tona ribe.

PerSu marketi

Ribarsko gazdinstvo „Ečka“, Lukino selo

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Radulović je rekao da su se temperatura vazduha od 40 stepeni Celzijusovih stepeni i vode u jezerima iznad 30 stepeni nepovoljno odrazile na prirast, troškove uzgoja ečanskog šsarana, ali znatno više u manjim ribnjacima, zbog čega će biti smanjena ukupna ponuda sveže ribe iz domaćih tovilišta. Direktor „Ečke“, slatkovodnog ribnjaka sa vekovnom tradicijom, smeštenog u međurečju Begeja i Tise u banatskoj ravnici, između Luking Sela, Belog Blata i Ečke, na početku jesenje izlovne sezone ne očekuje teškoće u plasmanu tovljenog šarana, čak najavljuje nedostatak ponude domaće sveže ribe na prolećnoj trpezi. Radulović smatra da ključ povećanja proizvodnje drži država.

„Postoje prirodne mogućnosti za proširenje ribnjaka i povećanje proizvodnje po hektaru, a da bi se to desilo neophodne su državne podsticajne mere, počev od izjednačavanja statusa uvozne morske i domaće slatkovodne ribe, pa do stimulacija“, smatra Radulović, po kome domaće ribarsvo neopravdano u zapećku.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh