I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Riblja čorba, veselje i nastavak tradicije – Zlatni kotlić paraplegičara „Banata“

Uprkos novonastalim otežavajućim okolnostima uzrokovanim Covid-19 članovi Udruženja paraplegičara „Banat“ iz Zrenjanina su i ove godine na motelu „Šumica“, uspešno organizovali tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić”.

Ova inkluzivna manifestacija koje ima tradiciju dugu preko dvadeset godina, zamišljena je tako da kroz takmičenje u kulinarskim umećima organizacija paraplegičara ali i drugih srodnih udruženja , utiče na veću socijalizaciju i vidljivost OSI (osobe sa invaliditetom).

I Taxi Zrenjanin

Poštujuci preporuke o preventivi širenja Korona virusa na ovogodišnjem kulinarskom takmičenju i druženju, prepolovljen je broj učesnika u odnosu na prethodne godine.

Učestvovalo je 10-tak organizacija i udruženja iz Novog Sada, Stare Pazove, Opova, Žitista i domaćina iz Zrenjanina, poput Udruženja penzionera „Gradnulica“, Dečijeg centra „Smajli“, Udruženje osoba obolelih od cerebralne paralize…

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Slobodan Pupovac iz Stare Pazove redovan je gost i takmičar

– Učestvovalo je nekoliko udruženja paraplegičara sa teritorije Vojvodine, kao i naši prijatelji i saradnici iz organizacija sa lokalnog nivoa.

Budući da se danas ovde na motelu Šumica okupilo stotinjak učesnika, i desetak udruženja, možemo reći da smo zadovoljni ovogodišnjim odazivom, s obzirom na specifične okolnosti vezane za korona virus – rekao je Nenad Krbavac predsednik udruženja „Banat“ organizatora „Zlatnog kotlića 2020“.

Ove godine primat su ipak više imale lokalne organizacije. Tako je jedna od specifičnosti za ovu godinu  učešće ekipe „Spin“ iz koje su potekli najbolji stonoteniski igrači sa invaliditetom u Srbiji, na čelu sa Zlatkom Keclerom i Lazarom Kurtešom, Goranom Perlićem, Kristinom Arančić, Anom Prvulović, Milanon Zelenom idr.

U ime svih članova UP „Banat“ želimo da se zahvalimo svima koji su pomogli organizaciju ovog takmičenja, a posebno Udruženju Zrenjaninskih penzionera – dodao je Krbavac.

Stojan Bogosavljev instruktor ronjena za osobe sa invaliditetom

U sklopu ove manifestacije održana je prezentacija ronjenja OSI kao novog specifičnog tipa sportske rehabilitacije OSI koja je na našim prostorima i među osobama sa invaliditetom do sada bila vrlo malo poznata.

Žiri kao i uvek na slatkim mukama  Zoran Višković, (sudili su i Stevo Čorokalo i Karmen Sekošan)

Najbolju riblju čorbu skuvao je Saša Prošić, koji je predstavljao prvu ekipu Udruženja paraplegičara „Banat“. Drugo mesto osvojili su članovi Boćarskog kluba OSI „Begej“ iz Žitišta, a treće mesto je osvojila ekipa Riznice donjeg Potisija.

fotografije: Nenad Krbavac, Udruženje paraplegičara „Banat“

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh