I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Gde su, i u kojim situacijama se koriste rezervoari za vodu namenjeni građanstvu

Havarija na magistralnom cevovodu koja se desila protekle sedmice u Ulici Žarka Zrenjanina i koja je uzrokovala prekid vodosnabdevanja u celom gradu, izazvala je brojne polemike među građanima. Dok su neki na društvenim mrežama vrlo burno iskazivali nestrpljenje, bilo je i onih koji su postavljali pitanje zašto grad nema cisterne za pijaću vodu, koje bi se koristile u situacijama kada se unapred zna da će biti vršena sanacija i da će precizno određenom vremenskom rasponu ostati bez vode.

Jedno od realnih razmišljanja u ovom pravcu vodi i ka pitanju šta je sa rezervoarima koje je grad kupio 2016. godine, a koji su tada u javnosti predstavljani pojmom cisterne.

Krajem aprila te godine medijima je rečeno da je „Grad Zrenjanin, u saradnji sa Odeljenjem komunalne policije i Štabom za vanredne situacije, nabavio tri najmodernije cisterne za ispomoć u vodi u vanrednim situacijama ali i događajima koji okupljaju veliki broj građana kakve su priredbe i manifestacije“, te da je „reč o cisternama od rostfraja kapaciteta 1000 litara, i da je procenjeno da je bolje imati tri cisterne tog kapaciteta, nego jednu veliku. Cisterne će moći da se rasporede i gradu i u naseljenim mestima, zavisno od potrebe i situacija u datom trenutku“.

I Taxi Zrenjanin

Ti rezervoari bili su građanstvu dostupni u svega par navrata, kako je to bilo tokom vojne parade u maju 2016.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gde su danas rezervoari i u kojim situacijama se koriste, pitali smo u Javno komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“.

– JKP „Vodovod i kanalizacija“ dobilo je na staranje tri prohromska rezervoara kapaciteta svakog po 1000 litara. Dakle, nije reč o mobilnim cisternama. Zbog malog kapaciteta, planirano je da se pomenuti rezervoari koriste prilikom održavanja manifestacija u gradu, pretežno manjih (gradski trg, mesne zajednice), ali su korišćene i prilikom vojne parade i Dana piva, zajedno sa mobilnim cisternama koje je Gradska uprava obezbedila od drugih organizacija. Upravo zbog malog kapaciteta, prilikom prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada ili u vanrednim situacijama, pomenuti rezervoari bi svrhu korišćenja imali samo uz prethodno organizovane mobilne cisterne koje se koriste u takvim prilikama za snabdevanje građana vodom“, rekli su nam u tom preduzeću.

Čini se da je, uprkos temeljnom obrazloženju, reč o investiciji čija svrha nije u potpunosti ostvarena.

Kada će Zrenjanin dobiti pijaću vodu, pročitajte OVDE

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh