I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Izgradnja pijace kasni, zakupci revoltirani

Rokovi za završetak natkrivanja pijace u najvećem zrenjaninskom naselju Bagljaš nekoliko puta su probijani, a posao još nije završen, što izaziva revolt pijačnih prodavača i trgovaca koji radnje imaju nadomak pijačnog prostora.

Zakupci tezgi se žale da im je, zbog radova koji su se otegli u nedogled, promet drastično opao i ogorčeni su jer udarno pijačno doba sezonskog voća i povrća, koje je već na izmaku, nisu uspeli iskoristiti u punoj meri. Tezge su im, naime, privremeno izmeštene na parking iza pijace, tako da građani, koji su do sada dolazili automobilima, nemaju gde da parkiraju vozila. Zbog toga, umesto na ovu, oni odlaze na glavnu tržnicu.

Nervoza je zavladala i kod vlasnika lokala u tržnom centru i oko pijačnog prostora. Mnogi od njih našli su se tokom radova u „slepim ulicama“, u koje niko ne zalazi. Bili su spremni da otrpe dva meseca, koliko je prvobitno predviđeno za dovršetak radova na natkrivanju pijace. Umesto 8. juna, međutim, koji je bio utvrđen za povratak u normalu, vandredno stanje oteglo se do kraja avgusta. U međuvremenu, rokovi za završetak su nekoliko puta probijani.

Direktor JKP „Pijace i parkinzi“ u Zrenjaninu Ilija Mandić, ipak, uverava da nema razloga za pesimizam i da će uskoro sve biti u najboljem redu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Posao natkrivanja pijace, koji je izvodila novosadska firma „Omega“ je završen. Sada je u pitanju samo papirologija, odnosno čeka se formiranje gradske komisije za tehnički prijem objekta i dobijanje upotrebne dozvole. Za to vreme odrađuju se i sitniji poslovi renoviranja i krečenja fasada oko prostora pijace. Preseljenje se očekuje do 1. septembra – najavljuje Mandić.

On veli da će pre preseljenja biti organizovana i interna licitacija za tezge, na kojoj će učestvovati prodavci koji su već imali zakupljene štandove na bagljaškoj pijaci.
– Na žalost, nismo imali novca da postavimo i nove tezge, već smo reparirali postojeće – napominje Mandić i precizira da je natkrivanje tržnice koštalo nešto manje od 22 miliona dinara.

Izvor: Dnevnik

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh