I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Revoltirani poljoprivrednici blokirali uljaru

Nezadovoljni najavljenom otkupnom cenom suncokreta, ratari iz Zrenjanina i okolnih banatskih sela protestovali su danas ispred Fabrike ulja „Dijamant“.

Poljoprivrednici su traktorima blokirali ulaze ispred dve kapije za prijem roda, u očekivanju pregovora sa rukovodstvom te fabrike ulja, najveće na Balkanu.

protest-paora

Predsednik Udruženja zemljoradnika Zrenjanina Ognjen Rackov rekao je Tanjugu da se u trenutku protesta ispred „Dijamanta“ nalazilo 150 do 200 traktora, ali da nezadovoljni ratari nisu sprečili predaju suncokreta za desetak kamiona koji su se tu zatekli da bi predali suncokret. 

PerSu marketi

Rackov kaže da su juče obavljeni nezvanični razgovori sa generalnom direktorkom „Dijamanta“ Slavicom Kešelj i njenim saradnicima koji su proizvodjačima saopštili da je tržišna cena kilograma suncokreta 26 dinara sa porezom na dodatnu vrednost. „Sa takvom cenom mi ne možemo da pokrijemo ni troškove proizvodnje, a očekujemo nastavak pregovora i cenu od 40 dinara“, rekao je Tanjugu Rackov. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

On najavljuje da će protest biti nastavljen do ispunjenja zahteva koje su predali „Dijamantu“. Rackov je saopštio da su se poljoprivrednici sa istim zahtevima okupili i ispred Fabrike ulja „Banat“ u Novoj Crnji. 

Mile Zarin, koji je na protest stigao iz pograničnog sela Jaša Tomić izjavio je Tanjugu da protestuje zbog najavljene niske otkupne cene suncokreta, kao i zbog loše agrarne politike. 

„Kažu nam da tržište odredjuje cene, pa što su onda prošle godine zabranili izvoz suncokreta“, pita se Zarin i najavljuje da iduće godine neće sejati suncokret. 

Direktor marketinga i razvoja „Dijamanta“ Vladimir Milović izjavio je Tanjugu da će u vezi zahteva banatskih ratara „Dijamant“ kasnije izdati zvanično saopštenje. 

Izvor : Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh