I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Rešeno pitanje bezbednosti vrtića „Bajka“, „Bambi“ i „Crvenkapa“ na Bagljašu

Problem sa zajedničkim dvorištem vrtića „Bajka“, „Bambi“ i „Crvenkapa“ koje je poslednjih godina, naročito u letnjem periodu, stecište za lica koja se okupljaju noću i za sobom između ostalog ostavljaju opuške, staklenu i plastičnu ambalažu od alkoholnih pića, konačno je rešen. Ovaj prostor sada je u potpunosti pokriven kamerama, postavljene su i nove kapije zbog kojih je bezbednost dece znatno povećana.

Sinergijom udruženja „Bagljaš u pokretu“ koje je pokrenulo priču oko bezbednosti vrtića, udruženja koja deluju na Bagljašu, osobljem vrtića i anonimnog donatora video nadzora, nakon dužeg vremena, bezbednost tri vrtića u najvećem zrenjaninskom naselju podignuta je na visok nivo. Tri kapije su urađene iz donacije, postavljene su table upozorenja da je zabranjen ulaz nakon radnog vremena, postoje obaveštenja da je sve pod video nadzorom, a i policija redovno dolazi u obilazak.

– Uspeli smo, u saradnji sa jednim donatorom koji želi da bude anoniman, da rešimo pitanje bezbednosti dece u okviru sva tri vrtića „Bajka“, „Bambi“ i „Crvenkapa“, koja se nalaze u istom dvorištu. Taj čovek je donirao video nadzor koji pokriva kompletan vrtić „Bambi“, kao i celo dvorište. Kamere mogu da snimaju i noću, a postoji i centralni sistem gde sve to pratimo – izjavio je Vladimir Petrović, direktor Predškolske ustanove Zrenjanin.

PerSu marketi

Ulaz u dvorište u vreme dok nije postojala kapija

On napominje i da je u saradnji sa Mesnom zajednicom „Veljko Vlahović“ urađena kapija koja se sada zatvara i na koju sada mogu da uđu isključivo dostavna vozila predškolske ustanove i vozila za nabavku. Ranije, dok nije postojala kapija, u dvorište su slobodno automobilima ulazili roditelji, a u popodnevnim satima kroz ovaj prostor građani su šetali kućne ljubimce.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Sada možemo u svakom trenutku da pratimo ko ulazi i boravi u dvorištu u van radnog vremena, kapijom je uspostavljen red i zna se ko može automobilom da uđe u dvorište, a ko ne. Kada bismo uspeli da podignemo ogradu, mislim da bi kompletirali priču oko bezbednosti u sva tri vrtića – rekao je Petrović.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh