I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Rešenje za odlaganje leševa krupnih životinja

Lokalne samouprave u srednjem Banatu pokrenuće inicijativu za izgradnju objekta za uništavanje leševa krupnih životinja, jer to pitanje nije sistemski rešeno, izjavio je danas načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan.

zrenjanin-trg

„Imamo lošu naviku da tvrdimo da živimo u zdravoj i ekološkoj sredini, a svedoci smo da su nam atari puni divljih deponija, na kojima se često mogu zateći i leševi krupnih životinja“, rekao je Šijan.

Zbog toga je oformljena komisija koju čine predstavnici svih pet lokalnih samouprava srednjeg Banata, a na čijem čelu je šefica veterinarske inspekcije u Zrenjaninu Slavka Kartal.

Fordomanija

Načelnik Srednjobanatskog okruga očekuje da će ta komisija uskoro ponuditi rešenje koje će biti u skladu sa zakonom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Planiramo da sačinimo projekat kojim ćemo aplicirati kod Evropske unije. Imamo saznanja da bismo mogli obezbediti bespovratna sredstva za izgradnju postrojenja u kome bi se uništavali leševi krupnih životinja iz celog okruga, a što bi znatno doprinelo očuvanju životne sredine“, rekao je Šijan.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh