I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Rešena misterija: Da li se od Novog Sada do Zrenjanina brže stiže biciklom ili vozom? (VIDEO)

Vest da je nakon 12 godina ponovo uspostavljen železnički saobraćaj na liniji Zrenjanin – Novi Sad izazvala je veliku pažnju građana krajem prošlog meseca. Činjenica da će voz na ovoj relaciji putovati duže od tri sata, bez obzira na objašnjenje da staje na 14 stanica, mnoge Zrenjanince nije ostavila ravnodušnim, te je ova vest bila jedna od najkomentarisanijih u prethodnom periodu. 

Na našoj Fejsbuk stranici, ostavili ste 150 komentara, a najpopularniji su glasili ovako: „Udješ u Zr. u voz kao devojka, do fabrike stanice se zaljubiš. Do Lukićeva se udaš i zatrudniš. Do Orlovata poraste stomak do brade. U Novome Sadu …rodićeš bebu” ili „Jel to putovanje kroz vreme? Sad sam u dilemi kolika je vremenska razlika između Zrenjanina i Novog Sada”. Bilo je puno onih koji su tvrdili da bi biciklom stigli brže do srpske Atine nego „brzom prugom Srbije” poput: „Biciklom mi je toliko trebalo sa jednom pauzom kod Žablja”, „Biciklom se stiže za manje od 2h”, „Idemo biciklom, brže je”, „Brže je bajsom”…

Upravo ovu teoriju istražili su Dušan Čavić i Dušan Šaponja, novinari i autori poznate emisije „Marka žvaka” koja se bavi fenomenima našeg društva. Oni su odlučili da u jednom danu od Novog Sada do Zrenjanina stignu biciklom, a odmah zatim se upute nazad sada već čuvenom linijom koja polazi iz grada na Begeju u 12:15h.

I Taxi Zrenjanin

Šta mislite, čime se brže stiže, vozom ili „dvotočkašem”?

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

  • Divider

  • Divider
Na vrh