I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Rešen problem sa izlivanjem voda – uzrok je ljudski nemar

Građevinske i ekipe na održavanju kanalizacione mreže JKP „Vodovoda i kanalizacije“ u toku današnjeg dana rešile su problem sa izlivanjem voda iz kanalizacione mreže u delu ulica Begejski red i Jovana Popovića, koji se javljao u prethodnom periodu tokom obilnijih padavina.

Radovi su počeli u 8 časova, zbog čega je došlo do zatvaranja saobraćaja u neposrednom okruženju raskrsnice.

Zahvaljujući efikasnošću ekipa na terenu, zahtevni radovi su završeni do 11 časova, nakon čega je omogućeno i redovno kretanje motornih vozila na toj deonici.

PerSu marketi

-Do zagušenja kanalizacione mreže, zbog kojeg je i dolazilo do izlivanja voda tokom obilnijih padavina, prouzorkovano je neadekvatnim korišćenjem mreže, odnosno ljudskim nemarom. Na žalost, kanalizacionu mrežu pojedini građani koriste za odlaganje i komunalnog i čvrstog građevinskog otpada, zbog čega dolazi do stvaranja takozvanih „čepova“, koji prouzrokuju zagušenja, kažu u JKP „Vododvod i kanalizacija“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Taloženje čvrstog građevinskog otpada (šljunka i peska) je i u ovom slučaju stvorilo zagušenje, a „čep“ u vidu betonskog zida je uklonjen. Nakon toga je kanalizaciona mreža očišćena od preostalih nataloženih naslaga komunalnog i građevinskog materijala, čime je u potpunosti saniran problem.

-Ovom prilikom apelujemo na građane da kanalizacionu mrežu koriste samo i isključivo za ispuštanje otpadnih voda, da u istu ne ubacuju komunalni i građevinskiotpad, niti na nju priključuju odvode atmosferskih voda – kišnice. Pravilnim korišćenjem kanalizacione mreže izbegavaju se zagušenja, problemi sa izlivanjem voda iz iste koji mogu prouzrokovati štetu i kod korisnika i na javnim dobrima, a i štede se značajni materijalni resursi koje snosi naše preduzeće, a koji se utroše tokom otklanjanja posledica zagušenja, kaže ukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija „JKP „Vodovod i kanalizacija“, Siniša Gajin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh