I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Rešavanje višedecenijskog problema u Ečki

Problem zapuštene kanalske mreže za odvođenje atmosferskih voda dolazi do izražaja prilikom većih padavina. Tako su stanovnici Ličke ulice u Ečki ovih dana ponovo suočeni sa problemom visokog nivoa voda koje dolaze do samih kućnih pragova. Ova slika viđena je više puta u nekoliko poslednjih godina, a gradske vlasti obećale su da će ovaj
problem konačno biti rešen.

Image32

Image30

Ovo je problem stanovnika ove ulice u jednom dugom vremensko periodu. Tokom ovako loših vremenskih prilika problem postaje urgentan – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obilazeći radove na obnovi zapuštenih kanala.  Iz Direkcije za uređenje Grada saopšteno je da je obezbeđena sva potrebna dokumentacija i  da je angažovana odgovarajuća mehanizacija. Višak atmosferskih padavina ovim kanalom oticaće do reke Begej.

Fordomanija

Image31

Image29
Izvođačima radova dodatni problem predstavljaće ne samo zapušteni i zatrpani kanali nego i uništene ili potpuno zatrpane odvodne cevi koje se nalaze ispod kolskih prelaza od ulice do ulaza u dvorišta. U proteklim godina  apeli meštanima i to ne samo Ečke već i drugih naseljenih mesta da održavaju kanale i ne zatrpavaju ove prelaze nisu nailazili na odgovarajući odziv pa je to i dovodilo do problema prilikom većih količina atmosferskih padavina ili podizanja nivoa podzemnih voda. Samo adekvatnim održavanjem kanala i ovakvi radovi na kraju će imati zadovoljavajući rezultat.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh