I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pokrajina finansira rekonstrukciju Gradskog stadiona u Karađorđevom parku

Rekonstrukcija Gradskog stadiona u Karađorđevom parku u Zrenjaninu jedan je od 36 projekata za koje je Pokrajinska vlada opredelila sredstva. Projektom je predviđena izgradnja najsavremenije atletske staze, pratećih sadržaja i rasvete, a vrednost ove investicije iznosi 120.777.243 dinara. Ugovor o realizaciji projekta gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću uručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, na svečanosti u zgradi Pokrajinske vlade.

Igor Mirović i Čedomir Janjić

Igor Mirović i Čedomir Janjić

Konkurs za dodelu sredstava gradovima i opštinama u Vojvodini raspisan je prvog radnog dana u januaru kako bi na vreme bile realizovale sve investicije.

– Sada od vas očekujemo da u bržem tempu rešavate sve formalne probleme do ugovora o realizaciji ovih investicija, a to mora biti najkasnije do kraja marta da bi iskoristili građevinsku sezonu i u ovoj godini završili sve ono što ćemo započeti. Započećemo mnogo toga, pre svega u delu saobraćajne i komunalne infrastrukture i u delu realizacije svih potreba gradova i opština koje su konkurisale – izjavio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

PerSu marketi

Pokrajinski parlament

– Mnogo sredstava smo ulagali u sportsku infrastrukturu, pre svega iz gradskog budžeta i fondova prekogranične saradnje. U prvom mesecu 2018. godine, odmah lepa vest o 120 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za rekonstrukciju našeg gradskog stadiona u Karađorđevom parku. Uradiće se velika atletska staza sa tartan podlogom, propratni sadržaji, i konačno će stadion dobiti i rasvetu, tako da će pored našeg Medisona i Kristalne dvorane biti zaokružen jedan sportski centar u Karađorđevom parku. Krećemo sa raspisivanjem tendera i očekujemo da ubrzo krenu i radovi – izjavio je Janjić nakon svečanosti u Novom Sadu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Uručeni ugovori vredni 2,3 milijarde dinara za kapitalne projekte

Pokrajinski parlament, Igor Mirović

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za realizaciju 36 projekata na teritoriji 26 gradova i opština u AP Vojvodini. Ukupna vrednost tih ugovora je 2,3 milijarde dinara imajući u vidu sredstva koja su obezbedili Pokrajina i lokalne samouprave.

Projekti odobreni na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odnose se na oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnadbevanja i zaštite vode, predškoloskog obrazovanja, razvoja sporta i oblasti energetske efikasnosti. Mirović je rekao da su najvažniji projekti pred nama, a između ostalih to su izgradnja postrojenja za pijaću vodu u Novom Bečeju, rekonstrukcija atletske staze u Zrenjaninu, rekonstrukcija puta od Bača do Plavne i drugi.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh