I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Rekonstrukcija Trga Slobode – posao vredan 3 miliona evra

Uređenje glavne pešačke zone u  Zrenjaninu otpočelo je pre šest godina kada su sprovedene prva i druga od ukupno tri faze predviđene projektom. Tada su uklonjene čuvene betonske žardinjere sa zelenilom koje su bile postavljene na dva centralna mesta u glavnoj ulici, nakon čega je šetalište, od pešačkog mosta do Vodotornja, popločano mermernim pločama. Trećom fazom predviđena je rekonstrukcija Trga Slobode  – radovi na podzemnoj infrastrukturi, izmeštanje crpne stanice, popločavanje, a u vreme dok projekat nije pao u “mrtvu”fazu, govorilo se i o izmeštanju saobraćaja kroz taj deo grada.

Sadašnji izgled Trga Slobode

JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina” pod čijim nadzorom je vršena započeta rekonstrukcija, saopštilo je portalu I love Zrenjanin da je za nastavak projekta neophodno 3 miliona evra, te da će radovi biti nastavljeni kada se ta sredstva obezbede.

PerSu marketi

NOVI IZGLED TRGA SLOBODE

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

“Detalji parternog uređenja podrazumevaju kombinaciju prirodnih materijala i tradicionalne žute klinker opeke. U okviru uređenja Trga Slobode predviđena je rekonstrukcija kompletne infrastrukture, kao i izgradnja nove hidrantske mreže i osvetljenja, rekonstrukcija postojeće atmosferske kanalizacije, elektro mreže i toplovoda. Rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove kanalizacije otpadnih voda i vodovoda na Trgu Slobode predviđa radove na izgradnji dela mreže, nove crpne stanice i potisnog cevovoda” – saopšteno je iz Direkcije.

RASTEREĆENJE SAOBRAĆAJA KROZ CENTAR GRADA

Rešavanje saobraćaja podrazumeva obezbeđivanje pristupa severnom i južnom delu centra. Da bi se obezbedio kontinuitet pešačke zone, nameće se omogućavanje prilaza južnom delu centra, sa magistrale, izgradnjom tunela od raskrsnice kod SUP- a do Sarajlijine ulice kao i prilaz iz Zmaj Jovine ulice. Severni deo će biti rešen postojećim priključcima na magistralu. Saobraćajnica ispred Gradske kuće biće zadržana, a izradom posebnog Elaborata definisaće se režim odvijanja saobraćaja.

UKLANJANJE “MOSTA NA SUVOM”?

Iz Direkcije poručuju i da je u cilju rasterećenja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, i nesmetanog odvijanja saobraćaja u periodu trajanja budućih radova na Trgu Slobode, neophodno izgraditi saobraćajnicu na prevlaci između Jezera 2 i Jezera 3 koja će povezivati ulice Obala Sonje Marinković i Kej 2. Oktobra, što podrazumeva uklanjanje „Mosta na suvom“.

Uklanjanje „mosta na suvom“ zbog izgradnje saobraćajnice?

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh