I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Rekonstrukcija Trga Slobode – posao vredan 3 miliona evra

Uređenje glavne pešačke zone u  Zrenjaninu otpočelo je pre šest godina kada su sprovedene prva i druga od ukupno tri faze predviđene projektom. Tada su uklonjene čuvene betonske žardinjere sa zelenilom koje su bile postavljene na dva centralna mesta u glavnoj ulici, nakon čega je šetalište, od pešačkog mosta do Vodotornja, popločano mermernim pločama. Trećom fazom predviđena je rekonstrukcija Trga Slobode  – radovi na podzemnoj infrastrukturi, izmeštanje crpne stanice, popločavanje, a u vreme dok projekat nije pao u “mrtvu”fazu, govorilo se i o izmeštanju saobraćaja kroz taj deo grada.

Sadašnji izgled Trga Slobode

JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina” pod čijim nadzorom je vršena započeta rekonstrukcija, saopštilo je portalu I love Zrenjanin da je za nastavak projekta neophodno 3 miliona evra, te da će radovi biti nastavljeni kada se ta sredstva obezbede.

I Taxi Zrenjanin

NOVI IZGLED TRGA SLOBODE

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

“Detalji parternog uređenja podrazumevaju kombinaciju prirodnih materijala i tradicionalne žute klinker opeke. U okviru uređenja Trga Slobode predviđena je rekonstrukcija kompletne infrastrukture, kao i izgradnja nove hidrantske mreže i osvetljenja, rekonstrukcija postojeće atmosferske kanalizacije, elektro mreže i toplovoda. Rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove kanalizacije otpadnih voda i vodovoda na Trgu Slobode predviđa radove na izgradnji dela mreže, nove crpne stanice i potisnog cevovoda” – saopšteno je iz Direkcije.

RASTEREĆENJE SAOBRAĆAJA KROZ CENTAR GRADA

Rešavanje saobraćaja podrazumeva obezbeđivanje pristupa severnom i južnom delu centra. Da bi se obezbedio kontinuitet pešačke zone, nameće se omogućavanje prilaza južnom delu centra, sa magistrale, izgradnjom tunela od raskrsnice kod SUP- a do Sarajlijine ulice kao i prilaz iz Zmaj Jovine ulice. Severni deo će biti rešen postojećim priključcima na magistralu. Saobraćajnica ispred Gradske kuće biće zadržana, a izradom posebnog Elaborata definisaće se režim odvijanja saobraćaja.

UKLANJANJE “MOSTA NA SUVOM”?

Iz Direkcije poručuju i da je u cilju rasterećenja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, i nesmetanog odvijanja saobraćaja u periodu trajanja budućih radova na Trgu Slobode, neophodno izgraditi saobraćajnicu na prevlaci između Jezera 2 i Jezera 3 koja će povezivati ulice Obala Sonje Marinković i Kej 2. Oktobra, što podrazumeva uklanjanje „Mosta na suvom“.

Uklanjanje „mosta na suvom“ zbog izgradnje saobraćajnice?

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh