I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Aviv park Zrenjanin
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Očekuje se raspisivanje javne nabavke za rekonstrukciju 19 km vodovodne mreže

Početkom marta JKP “Vodovod i kanalizacija” potvrdilo je da je u planu rekonstrukcija 19 kilometara vodovodne mreže u pet gradskih naselja. Tada je bila u toku izrada tehničke dokumentacije za ovaj posao. Pet meseci kasnije dokumentacija je urađena i sada se očekuju naredni koraci. A to su raspisivanje javne nabavke i sama rekonstrukcija.

Vodovodna mreža u Zrenjaninu stara je nekoliko decenija. Zbog toga je u planu rekonstrukcija najstarijih delova mreže u pet naselja u gradu.

PerSu marketi

“Izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju 19 km vodovodne mreže u Zrenjaninu, odnosno u naselju Mala Amerika, Ruža Šulman, Centar, Karađorđev trg i delu naselja Šumice, je završena. Nakon njene provere i odobrenja očekujemo da bude raspisana i javna nabavka za pomenute radove. Vrednost projekta je 1,7 miliona evra. Početak radova kao i rok za njihov završetak biće definisani uslovima javne nabavke. Prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu obuhvata onaj deo vodovodne mreže koji je najranije izgrađen. U pitanju je rekonstrukcija najstarijeg dela gradske vodovodne mreže koja je građena šesdesetih godina prošlog veka”, kaže Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

“Investicije kao što je izgradnja vodovodne mreže su u nadležnosti našeg osnivača, odnosno Grada Zrenjanina. Nastavak rekonstrukcije vodovodne mreže obuhvatio bi delove mreže koji su građeni nakon one obuhvaćene prvom fazom rekonstrukcije. Rekonstrukcija vodovodne mreže donosi više benefita, kako korisnicima tako i preduzeću. Smanjuje se broj havarija, što direktno utiče na smanjenje gubitaka vode u mreži i na još stabilniji sistem vodosnabdevanja. Takođe, minimizira se mogućnost degradacije kvaliteta vode u mreži. Uz to, smanjuju se operativni troškovi preduzeća za sanaciju kvarova”, objašnjava naš sagovornik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dužina primarne vodovodne mreže u Zrenjaninu je oko 300 km. U proseku ona je stara oko 30 godina, dok je u naseljima Mala Amerika i Ruža Šulman vodovodna mreža izgrađena pre 50 godina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh