I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Rekonstruisan deo pešačke staze u naselju Bagljaš

U naselju Bagljaš završavaju se radovi u okviru prve faze rekonstrukcije trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića, na potezu od nadvožnjaka do Stražilovske ulice. Ova glavna pešačka komunikacija na teritoriji dve mesne zajednice – “Veljko Vlahović” i “Sonja Marinković” – dobila je potpuno novu fizionomiju i izgled.

Trotoar je proširen sve do biciklističke staze, od koje je odvojen ivičnjakom, umesto dotrajalog asfalta postavljena je behaton podloga, a posebno su rešena i uklapanja s površinama unutar tržnog centra, autobuskog stajališta i kod pijace. Radove je izvelo zrenjaninsko preduzeće “Eko – Gradnja”.

– U pitanju je površina od oko 2500 kvadratnih metara, završen je deo u dužini od 450 metara i širini od 4 metra. Ovo je prva faza, a planiramo da ovako uradimo ceo Bulevar Veljka Vlahovića, s obe strane. Projekat je vredan blizu 11 miliona dinara. Mislim da smo uradili dobru stvar, novi trotoar je lep i funkcionalan. Radiće se i porta crkve, u nešto drugačijem behatonu, tako da će i taj prostor činiti jednu celinu, kao što je to slučaj kod platoa ispred zgrade mesnih zajednica. Planiramo i gradnju dve kružne raskrsnice i izmeštanje svetlosne signalizacije duž bulevara, sve su to poslovi koji će se raditi u narednom periodu i godinama, jer su takvog obima i zahtevaju značajna
sredstva – istakao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je danas, sa saradnicima, posetio najveće gradsko naselje “Bagljaš”.

PerSu marketi

Predstavnik izvođača radova Siniša Kukin ističe da su u toku završni radovi koji podrazumevaju nivelaciju šahtova, bankina i uređenje bočnih prilaza trotoaru i očekuje da sve bude urađeno do kraja ove nedelje. Objašnjava da je prednost ovakve izrade trotoara i što se, nakon eventualne intervencije ili nekih radova na podzemnim instalacijama, vraća, praktično, u prvobitno stanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U današnjem obilasku, uz gradonačelnika su bili i zamenik Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura, Dragan Ćapin i Duško Radišić, načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave Goran Kravarušić, predstavnici obe mesne zajednice sa “Bagljaša” i predstavnik izvođača radova, preduzeća “Eko – Gradnja” Siniša Kukin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh