I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Reiki veština zastupljena i u Zrenjaninu

Zrenjaninci su zainteresovani za ovu veštinu. To je oblast alternativne medicine sve zastupljenija i u našoj sredini. Nije u vezi ni sa jednom religijom. Vodi se načelima ljubavi i dobrote. Šta je to reiki?

Drevna veština reiki sve je popularnija. Potrudili smo se da saznamo nešto više o tome.

Pravac tradicionalne medicine, istočnjačka veština koja se u zapadnom svetu praktikuje kao tehnika za unapređenje zdravlja. Kao alternativna terapija dostupan je u klinikama zapadnoevropskih zemalja. U Srbiji je prepoznat i zakonski priznat kao metod alternativne medicine. Osnovu reikija čini pet univerzalnih načela:

PerSu marketi
  1. danas ne brinem
  2. danas nisam ljut
  3. danas sam zahvalan za sve
  4. danas radim pošteno (i na sebi)
  5. danas sam ljubazan i dobronameran prema svima.

Važno je pomenuti da ova veština nije ni u kakvoj vezi sa nekom od religija. Dakle, iako istočnjačka, reiki nije budistička veština.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Poznavaoci i oni koji praktikuju reiki kažu da je to zapravo kosmička univerzalna energija koja je svuda, koju svako poseduje, a reiki majstori su obučeni da tu energiju kanališu i koriste na pravi način. Reiki majstor se postaje nakon opsežnog višestepenog učenja, tokom koga kandidati od sertifikovanih reiki učitelja stiču znanja i zvanje reiki majstora. Prvi stepen reikija podrazumeva usmeravanje kosmičke energije putem kontakta rukama i olakšavanje zdravstvenih tegoba. To ne znači da neko ko odabere reiki tretman zapravo dobije masažu, već je u pitanju jednostavno polaganje ruku na bolno mesto. Mada neki reiki praktičari ubacuju u tretman i masažu. Drugi i treći stepen reikija već ne traže fizički kontakt. Treći stepen je majstorski, a četvrti učiteljski. Energija, dakle, može da se kanališe i šalje i na daljinu, putem ozbiljne koncentracije, odnosno mislima. Važno je da osoba za koju se radi tretman bude u miru, da ne bude aktivna npr.na poslu, u šetnji i drugo, da bi tretman bio efikasan. I reiki majstor, takođe u miru, utvrđenom procedurom otvara kanal energije i usmerava je ka pacijentu. Posvećenost klijentu u smislu usmeravanja energije za isceljenje ne mora, dakle, da bude fizička prisutnost. U svetu ljudi putem interneta pronalaze majsore reikija i tako dogovaraju tretmane. Majstori se mogu i specijalizovati posebne oblasti.

U zavisnosti od poznavanja tehnike, iskustva u praksi, načina primene i cene reiki tretmana su različite. Na tržištu u našoj zemlji cene se kreću u šrokom dijapazonu od deset do preko stotinu evra po seansi.

Kao i u svakoj oblasti koja je u ekspanziji, tako je i sa reikijem. Treba biti obazriv u izboru majstora koji će raditi na nečijem isceljenju. Zloupotreba poverenja osoba u nevolji i bukvalno izmišljanje različitih pravaca, poput, recimo, reikija s anđelima je zgodan način da pojedinci zarade. Sreća je da je takvih kvazi-majstora reikija ipak malo.

I Zrenjaninci su zainteresovani za reiki. Ima  ovde odličnih majstora, koji ne praktukuju svoju veštinu u većoj meri, ali ima i diletanata što je upravo u suprotnosti sa idejom reikija jer je to karmički i energetski loše za ljude koji ovoj veštini pristupaju na taj način, bilo da su majstori ili pacijenti.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh