I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Regresirane mesečne karte za studente iz prigradskih naselja

Na današnjoj sednici Gradskog veća podržano je par predloga koji se odnose na pomoć majkama porodiljama kao i studentima čije su porodice korisnici novčane pomoći.

Tako je na osnovu Predloga Zaključka u vezi odobravanja sredstava za regresiranje studenskih mesečnih karata u prigradskom prevozu za studente koji su ili čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad, kao i studentima za koje Centar za socijalni rad izda uverenje da se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe, doneta odluka da će svi studenti iz prigradskih naselja, koji do sada nisu imali na to pravo, moći da koriste regresirane mesečne karte u prigradskom saobraćaju, ukoliko su im porodice korisnici novčane socijalne pomoći, odnosno, u slučaju da im se porodice nalaze u stanju egzistencijalne ugroženosti.

– Na taj način ćemo podstaći nastavak njihovog školovanja, sticanje visokoškolske diplome, a oni će time imati mogućnost da se zaposle i izađu iz situacije u kojoj se trenutno nalaze. Što se tiče stipendija, Grad Zrenjanin je i tu prepoznao potrebu da nagrađuje najuspešnije učenike i studente i po prvi put će mogućnost sticanja stipendija ostvariti i učenici prvih godina srednjih škola, a pod uslovom da su nosioci Vukovih diploma i da su u osmom razredu osvojili nagrade na republičkom, ili međunarodnim takmičenjima, kao i studenti prvih godina studija – objasnila je izvestilac po ovoj tački Jelena Dragić obrazlažući ujedno i Predlog Pravilnika o učeničkim i studentskim stipendijama Grada Zrenjanina.

PerSu marketi

Ona je naglasila da se stipendiraju učenici i studenti na srednjim i visokoškolskim ustanovama kojima je osnivač Republika Srbija, Pokrajina Vojvodina i jedinica lokalne samouprava.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kada je reč o odlukama koje se odnose na majke porodilje, Predlog Rešenja o isplati jednokratne novčane pomoći porodiljama i dalje propisuje da je visina te pomoći za prvo dete 50.000 dinara, a za svako naredno novorođeno dete 35.000. Predlog Zaključka u vezi odobravanja sredstava za obezbeđenje poklon – paketa majkama porodiljama, i dalje obezbeđuje poklon paket majkama porodiljama vrednosti 6.000 dinara po detetu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh